Rumos hólabdák
Gondold újra a a kókuszgolyót az ünnep alkalmával, és készíts isteni rumos hólabdákat, a felnőttek nagy örömére!
Habár általában az egyszerűen és gyorsan elkészíthető kókuszgolyók veszik át az uralmat a karácsonyi forgatagban, itt az ideje, hogy valami mással is megpróbálkozz. A rummal ízesített, fehér golyóbisok biztosan ízleni fognak.
Csak formázz gömböket, süsd ki őket, és kínáld körbe a vendégeket, persze, szigorúan csak a felnőtteket!
Rumos hólabda
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rum
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- olaj
A lisztet a vajjal morzsold el, add hozzá az élesztőt, majd a tojássárgájával, a rummal és csipetnyi sóval jól dolgozd össze. A rétestészta-keménységű tésztát formáld cipóba, és legalább fél órán át pihentesd. Ezután késfokvastagságúra nyújtsd ki, és derelyemetszővel vágd ujjnyi széles csíkokra.
A csíkokat egyenként, laza mozdulatokkal formázd gömb alakúvá, és bő, forró olajban süsd aranysárgára. Az olajból kiemelve szalvétán csepegtesd le, majd porcukorban meghempergetve kínáld - szigorúan csak felnőtteknek.
Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
- gyümölcs
- ünnep
Csodásan édes és csupa vitamin: illatozó narancssaláta
- ünnep
- mogyoró