Rumos kókuszgolyó roppanós csokoládéval: a sűrített tejtől lesz belül krémesen puha

Egy kis csavarral néhány perc alatt különleges karácsonyi vendégváró sütit készíthetsz. Sütni sem kell, és már az ünnepek előtt elkészítheted.

Rumos kókuszgolyó roppanós csokoládéval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkori nagy kedvenc a nagyiféle retró kókuszgolyó, amihez mindenkinek fűződik valamilyen kellemes emléke. Ezt az újragondolt változatot is nagyon egyszerű elkészíteni, ezért jó móka akár a gyerekeket is bevonni a gömbök formázásába. Több napig friss marad, időt spórolhatsz magadnak, ha elkészíted már az ünnepek előtt.

Egy tálban alaposan keverd össze a darált kekszet, a 10 dkg kókuszreszeléket és a porcukrot, majd keverd hozzá az üveges sűrített tejet és a rumaromát. A sűrített tejet óvatosan adagold egészen addig, míg a massza összeáll. Figyelj rá, hogy ne legyen lágy, mert akkor nem tudsz vele dolgozni. A masszát tedd 15 percre a fagyasztóba, hogy megszilárduljon.
Egy tálban alaposan keverd össze a darált kekszet, a 10 dkg kókuszreszeléket és a porcukrot, majd keverd hozzá az üveges sűrített tejet és a rumaromát. A sűrített tejet óvatosan adagold egészen addig, míg a massza összeáll. Figyelj rá, hogy ne legyen lágy, mert akkor nem tudsz vele dolgozni. A masszát tedd 15 percre a fagyasztóba, hogy megszilárduljon.

Rumos kókuszgolyó csokoládéval

Hozzávalók

  • 25 dkg darált keksz
  • 11 dkg kókuszreszelék
  • 5 evőkanál porcukor
  • 3.5 dl üveges sűrített tej
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 20 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 4 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyorsan, könnyedén el lehet készíteni az ízletes, csokival bevont kókuszgolyókat, amiknek különleges ízét a rumaroma teszi ellenállhatatlanná. 

A hűtött masszából formázz dió méretű golyókat, és tedd őket sütőpapírra.
A hűtött masszából formázz dió méretű golyókat, és tedd őket sütőpapírra.
Törd össze a csokoládét, és egy tálban tedd a mikróba 3-5 perce, hogy megolvadjon. Miután kivetted a mikróból, add hozzá a vajat és keverd simára, míg a vaj elolvad. A rumos kókuszgolyókat forgasd bele az olvadt csokoládéba, majd tedd vissza a sütőpapírra. A maradék kókuszreszelékkel szórj meg néhány kókuszgömböt.
Törd össze a csokoládét, és egy tálban tedd a mikróba 3-5 perce, hogy megolvadjon. Miután kivetted a mikróból, add hozzá a vajat és keverd simára, míg a vaj elolvad. A rumos kókuszgolyókat forgasd bele az olvadt csokoládéba, majd tedd vissza a sütőpapírra. A maradék kókuszreszelékkel szórj meg néhány kókuszgömböt.
Tedd hűvös helyre a golyókat, hogy a csokimáz roppanósra szilárduljon. Hűtőben tárolva több napig is eláll, érdemes már ünnepek előtt elkészíteni.
Tedd hűvös helyre a golyókat, hogy a csokimáz roppanósra szilárduljon. Hűtőben tárolva több napig is eláll, érdemes már ünnepek előtt elkészíteni.
Ezt is szeretjük