A klasszikus pozsonyi kifli receptje
Isteni diós finomság
Még szebbé varázsolhatod az ünnepeket az omlós és illatozó pozsonyi kiflivel!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Reggelire vagy uzsonnára is remek finomság lehet a pozsonyi kifli, ami diós töltelékével tipikusan az ünnep egyik nagy kedvence.

Egy pohár friss, hideg tejjel fogyasztva nemcsak jóllakat, hanem felidézi a régi, szép napokat is, amikor még a sámlin ülve vártad, hogy a nagymama elkészüljön vele. Most itt az idő, hogy felcserélődjenek a szerepek, ültesd a nagyit a székre!

Pozsonyi kifli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi fahéj

Fél deci tejet langyosíts meg, tegyél bele egy csipetnyi cukrot, morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni. A lisztet a cukorral, csipetnyi sóval keverd össze, majd a szobahőmérsékletű vajat morzsold bele. Adagold hozzá lassan az élesztőt, illetve a maradék tejet is, és gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha félkemény, és már magától leválik az ujjaidról. Takard le tíz percre egy tiszta konyharuhával, majd ha letelt az idő, vágd a tésztát 20 egyenlő darabra, és nyújtsd őket ovális alakúra.

Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A tejet forrald fel, és öntsd rá a ledarált dióra. Add hozzá a mazsolát, a fahéjat, valamint a citromhéjat, és keverd össze. A masszából kenj minden tésztadarabra, majd hajtsd össze, és formáld kifli alakúra őket. Fektesd a kifliket kivajazott, kilisztezett tepsibe, és a felvert tojással kend meg mindegyiknek a tetejét. Amíg rászárad, addig hagyd tovább kelni a tésztát. Ezután 160 fokra előmelegített sütőben süsd pirosra a pozsonyi kifliket.

Ünnepi finomságok

Ha télen szívesen töltöd az idődet a sütő mellett, akkor próbáld ki a legfinomabb karácsonyi recepteket!

Blog.hu ajánló