Igazi karácsonyi köret: pezsgős lilakáposzta párolt almával
Ha nem tudod elképzelni a téli szünetet ünnepi ételek nélkül, ezt a receptet imádni fogod!
A párolt lilakáposzta igazi ünnepi köret, nem múlhat el nélküle karácsony vagy szilveszter. Idén adj neki különleges ízesítést, amihez csak két nagyon egyszerű hozzávaló szükséges.
Pezsgős lilakáposzta párolt almával
Hozzávalók 4 adagra:
- 1 kg lilakáposzta
- 3 dl száraz pezsgő
- 3 db alma
- 2 fej vöröshagyma
- fél dl víz
- 2 ek olaj
- 1 ek méz vagy karamellizált cukor
- 1 ek 15%-os ecet
- 1 kk só
- 1 kk édes piros paprika
- 1 kk köménymag
- aszalt szilva - ízlés szerint
A Törley pezsgő egészséges, könnyű, tiszta ízű, nem erőteljes illattú, minőségi cuvée-ből készült - ez adja különleges zamatát, amely képes kiemelni bármely főztöd legértékesebb aromáját. Jobb partnert nem is találhatsz az ünnepi készülődéshez!
Válaszd a Törleyt a különleges alkalmak ízesebbé tételéhez!
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 15 perc előkészülés, 50 perc párolás
Elkészítés:
A lilakáposztát szeleteld vékony csíkokra, a hagymát pedig karikákra. Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat, majd dobd rá a káposztát és a hagymát. Ezt pirítsd tíz percig, folyamatos keverés mellett. Ezután öntsd rá a pezsgőt és a vizet, szórd bele a sót, a köménymagot, az ecetet, majd add hozzá a mézet. Így párold 50 percig. A párolás vége előtt 15 perccel szeleteld fel vékonyan az almákat, és add hozzá a káposztához, majd párold még együtt tíz percig.
Fogyaszd sültek mellé.