Igazi karácsonyi köret: pezsgős lilakáposzta párolt almával

Ha nem tudod elképzelni a téli szünetet ünnepi ételek nélkül, ezt a receptet imádni fogod!

Igazi karácsonyi köret: pezsgős lilakáposzta párolt almával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A párolt lilakáposzta igazi ünnepi köret, nem múlhat el nélküle karácsony vagy szilveszter. Idén adj neki különleges ízesítést, amihez csak két nagyon egyszerű hozzávaló szükséges.

Pezsgős lilakáposzta párolt almával

Hozzávalók 4 adagra:

  • 1 kg lilakáposzta
  • 3 dl száraz pezsgő
  • 3 db alma
  • 2 fej vöröshagyma
  • fél dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 ek méz vagy karamellizált cukor
  • 1 ek 15%-os ecet
  • 1 kk só
  • 1 kk édes piros paprika
  • 1 kk köménymag
  • aszalt szilva - ízlés szerint
Készítsd a karácsonyi menüt Törleyvel!

A Törley pezsgő egészséges, könnyű, tiszta ízű, nem erőteljes illattú, minőségi cuvée-ből készült - ez adja különleges zamatát, amely képes kiemelni bármely főztöd legértékesebb aromáját. Jobb partnert nem is találhatsz az ünnepi készülődéshez!

Válaszd a Törleyt a különleges alkalmak ízesebbé tételéhez!

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc előkészülés, 50 perc párolás

Elkészítés:

A lilakáposztát szeleteld vékony csíkokra, a hagymát pedig karikákra. Egy nagyobb fazékban hevítsd fel az olajat, majd dobd rá a káposztát és a hagymát. Ezt pirítsd tíz percig, folyamatos keverés mellett. Ezután öntsd rá a pezsgőt és a vizet, szórd bele a sót, a köménymagot, az ecetet, majd add hozzá a mézet. Így párold 50 percig. A párolás vége előtt 15 perccel szeleteld fel vékonyan az almákat, és add hozzá a káposztához, majd párold még együtt tíz percig.

Fogyaszd sültek mellé.

Ezt is szeretjük