Ne dobd ki a narancs és a citrom héját! Így készíthetsz belőle esszenciát sütikhez
Sütemények, krémek ízesítéséhez nagyon jól használhatóak.
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Az aromák és kivonatok, főként az olyan citrusféléknél, mint a narancs vagy a citrom, sok sütemény és desszert összetevőjét képezik. Te is készíthetsz erős intenzitású esszenciát belőlük, amelyet bármikor elővehetsz: nemcsak egy pompás ínyencség elkészítésénél használhatod, de ízesíthetsz vele húsokhoz készülő szószokat, sőt, akár a teát, kávét is.
Az esszenciákban az a jó, hogy gyorsan kivitelezhetőek, sokáig elállnak, és a sütemények, krémek készítéséhez nagyon jól felhasználhatóak. Egyedüli időt az igényel, hogy a kész esszenciát pár napig állni hagyd, hogy jobban kioldódjanak az intenzív ízek.
Így készítsd el a narancs- vagy citromesszenciád!
Általában pár alapösszetevő szükséges ahhoz, hogy sikeresen kivitelezd ezt a nem mindennapi, izgalmas projektet. Az aroma előállításához szükséged lesz egy-két darab bio narancsra és citromra, nagyjából 150 milliliter vodkára, illetve pár üvegcsére, amelyekben elkészíted az esszenciát.
Miután alaposan megmostad a gyümölcsöket, héjukat reszeld le, majd az egyik üvegbe a citromhéjat, a másikba a narancshéjat tedd. Egy tölcsér segítségével töltsd meg az üvegeket vodkával, de úgy, hogy teljesen ellepjék a reszelékeket, majd csavard rájuk a kupakokat - parafa dugót is használhatsz. Nagyjából egy hétig hűvös, sötét helyen tárold: fontos állni hagyni, hogy kioldódjanak az alapanyagok ízei, és már használhatod is!
Az ötlet és az elkészítés forrása az akshayapaatram.com. Még több képet ide kattintva találsz.