Igazi ünnepi ízrobbantó
Megkönnyítjük a dolgodat, mert még sütni sem kell! Imádni fognak, akik esznek belőle.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Mostanra talán már minden háziasszony kisütötte a szükséges mézeskalács-mennyiséget. Jutott fára, kézzel készített ajándékcsomagba, gyerekek bendőjébe. Ha viszont úgy látod, hogy van felesleges maradék, amit nem használsz fel, vagy esetleg nem olyan jó lett az íze, állaga vagy külleme, amilyennek azt elvártad, remek ötlettel szolgálunk az újrahasznosítást illetően.
Idén a mézeskalács sajttorta a trend
A mézeskalács sajttorta az ünnep legnagyobb gasztronómiai slágerévé nőtte ki magát az utóbbi években. Olyan verziót mutatunk, amely nem jár sütéssel, így időt, energiát és pénzt spórolsz meg az elkészítésével, ami mindenkinek kincset ér a karácsonyi készülődés hajszájában. A következőkre lesz szükséged egy nagyjából 18 centiméteres átmérőjű tortához.
Mézeskalács sajttorta sütés nélkül
Hozzávalók 8 személyre:
- 25 dkg mézeskalács
- 15 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone vagy jobb minőségű krémsajt
- 25 dkgtúró
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl tejföl
- 5 dkg cukor
- egy evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél kiskanál fahéj, őrölt szegfűszeg és gyömbér
- fél mokkáskanál kardamom és szerecsendió, a fűszereket kiválthatod egy evőkanálnyi kész mézeskalács fűszerkeverékkel
Elkészítés:
Elkészítés
A mézeskalácsot daráld le, vagy tördeld nagyon apró darabokra, hogy szinte morzsalékos legyen. A vajat olvaszd fel, és dolgozd össze az anyaggal. Egy kisebb tortaformába tegyél sütőpapírt, nem a sütés végett, csak hogy ne ragadjon le a massza, amit belenyomkodsz az aljába.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a túrót, mascarponét, tejfölt, cukrokat és mézet. A hab-tejszínt verd fel habverővel vagy botmixerrel kemény habbá. Finoman adagold hozzá a krém-hez. Végül add hozzá a masszához a fűszereket, és óvatosan keverd el benne. Tedd be a hűtő-be 20 percre, hogy megkeményedjen kicsit.
A masszívra eldolgozott morzsalékra lapátold rá a kemény mézes krémedet, és finoman dol-gozd el spatulával, hogy szép sima legyen a felszíne, de ne essen össze. Az egész tortaformát tedd vissza a hűtőbe pár órára, hogy összeálljon, és vágható legyen.

Még több recept