Mézeskalácscsillagok: süss 21-et, és karácsonyfa lesz belőlük
Csodálatosan illatos karácsonyfád lehet.

- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »
- Mindig nőiesek, elegánsak és kifogástalan a megjelenésük: 7 jól öltözött nő az uralkodócsaládokból »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, hiszen nemcsak finom, de isteni illatba burkolja az egész lakást.
Általában tálban kínáljuk, és természetesen a fára tesszük, pedig akár ebből is készülhet környezettudatos karácsonyfa.
Mézeskalácsfa
A 21 csillagot fenyőfaformába rendezni nem nehéz, az eredmény pedig nagyon látványos. Hogy szép rendezett legyen, papírral kimérheted a helyüket. Fontos, hogy sütés előtt nyomj egy lyukat a rögzítőszalagnak vagy a damilnak, hiszen a kisült mézeskalácsot sokkal nehezebb törésmentesen átszúrni.

A végeredmény magáért beszél, és azon kívül, hogy gyönyörűen mutat, a lakást belengő fűszeres és mézes karácsonyillat is kárpótol minden egyes elmosogatott edényért. A falfelület védelme érdekében előnyös lehet, ha a formák hátuljára papírt ragasztasz, ha érintkeznek a fallal, bizony, nyomot fognak hagyni.
Egy jó mézeskalácsrecept
Mindennek az alapja egy jó recept: most nem baj, ha nem lesz omlósan puha a tészta, sokkal inkább az a fontos, hogy ne morzsálódjon, töredezzen. Ha nassolni való mézeskalácsreceptet keresel, ezzel a recepttel nem lősz mellé: azonban a dísznek való mézeskalács arányain kicsit változtatni kell.

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg barna cukor
- 5 evőkanál méz
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 4 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a vajat, a mézet és a cukrot pedig közepes lángon kevergetve olvaszd össze. Egy tálban keverd el a száraz hozzávalókat is, a lisztet, a szódabikarbónát és a mézeskalácsfűszert, majd vegyítsd a vajas keverékkel, és gyúrd össze. Legalább fél centi vastagra nyújtsd a tésztát, így a széleken sem kell majd attól tartanod, hogy megégnek a csillagok ágai. Szúrj az egyik águk alá egy lyukat hurkapálcával, majd negyed óra alatt süsd aranybarnára. Fűzz szalagot a mézeskalácsokba, majd készítsd el a fát a falra.
Természetesen nemcsak csillaggal dolgozhatsz, bármilyen karácsonyi minta képezheti a fa alakját.
A legfinomabb karácsonyi sütemények
A mézeskalácson túl is van persze élet, ha arról van szó, hogy ízletes és ünnepi édességre vágysz! Mutatjuk a legfinomabbakat!
OLVASD EL EZT IS!

- mézeskalács
- karácsonyi recept
Omlós karácsonyi mézeskalács: 100 éves recept, zsírral, fahéjjal készítve

- mézeskalács
- süteménydíszítés
Gyönyörű csipkés mézeskalács -Kétbalkezeseknek is

- mézeskalács
- karácsonyi dekoráció