Mákos guba vaníliasodóval: a klasszikus recept
Egy jó adag mákos gubának, alaposan meglocsolva vaníliasodóval, nem lehet ellenállni.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mákos guba elkészítése nem igényel túl nagy konyhai jártasságot, ennek ellenére egy különlegességről van szó.

Ha szereted a mákot és a vaníliát, akkor mindenképpen próbáld ki klasszikus receptünket. Nem fog csalódást okozni!

Mákos guba vaníliasodóval

Hozzávalók a gubához:

  • 1 l tej
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 8 kifli
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a sodóhoz:

  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A tejet kezdd el melegíteni. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki a cukorral, majd add a tejhez. Szórd bele a vaníliás cukrot, és folytonos keverés mellett főzd fel, de ne hagyd, hogy felforrjon.

A kifliket szeleteld fel, és egy kivajazott jénaiba rétegezd bele. Locsolj rá a tejes keverékből, majd szórd meg a porcukorral vegyített mákkal. A rétegezést egészen addig folytasd, míg el nem fogynak az alapanyagok. Ekkor tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süsd.

Amíg sül, a sodóhoz válaszd ketté a tojásokat. A sárgákat a cukorral és a liszttel keverd ki, és add hozzá a vaníliakivonatot. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, és lassú tűzön főzd krémesre. Az sem baj, ha picit folyik, mert ha áll egy keveset, elkezd besűrűsödni. Végül tálald fel a mákos gubát, és locsold meg a forró sodóval.

Mézeskalács recept

Ha már úgyis benne vagy a sütés-főzésben, akkor próbáld ki mézeskalácsreceptünket!

Ünnepi morzsák

Karácsonyi süteménygyűjteményünkben csakis a legnagyobb kedvenceket találod. Sütésre fel!

Fotónk a haddegyemmeg.blogspot.hu oldalról származik.

Ezt is szeretjük