Az előétel csodálatosan előkészíti a gyomrot és az ízlelőbimbókat a karácsonyi lakomára. Ilyenkor érdemes megadni a módját és szervírozni párfélét. Mellé kortyolgassatok pezsgőt, a buborékok szintén jó hatással vannak az ízérzékelésre, de a pálinkát, mint kezdőlökést felejtsd el, az erős szesz pont ellentétes hatást vált ki. Ha elúsztál kicsit az ünnepi készülődéssel, vesd be a hamar elkészíthető hideg előételeket. Ha többet és sokfélét csinálsz belük, akkor akár védasztal jellegűen is felszolgálhatod, és nem kell a főétellel foglalkoznod.

Készíts házi májast, a receptet itt találod, töltsd habzsákba, és állítsd össze ezt a csodás falatkát. Kenyérkarikák, egy kis bogyósgyümölcs lekvár, például ribizli, majd megint egy kenyér és a tetejére a korona, a csavaros májas. Persze senki nem fog reklamálni, ha csak odakened. Díszítsd petrezselyemmel, és bátran használj jó minőségű bolti lekvárt.

A zamatos, roppanós paradicsom és az olaszok kedvelt képlékeny sajtja csodálatos ízharmóniát alkot, főleg, ha megbolondítod egy kis oregánóval és borecettel. Csinosabb és gusztusosabb látványt nyújt az előétel, ha mini mozarellagolyókat kombinálsz piros és sárga koktélparadicsommal. Egyetlen gombóc sem marad belőle.

A lazac- vagy tonhalkrém egy jó minőségű kekszen vagy kenyérfalatkán tökéletes előétel. A halkonzervet csepegtesd le, majd kevés aprított hagymával, sóval, borssal, citromlével és tejszínnel keverd el. A lazacosba tehetsz kaprot is.

Döbbenetesen egyszerű és elképesztően látványos. Fogj kisebb-nagyobb csillagformákat, szúrd ki a sajtból, sonkából, jégcsapretekből és piritósból a csillagoklat, majd tűzd össze egy fogpiszkálóval.

Az ízlelőbimbókat kényeztető, selymes fokhagymás padlizsánkrémből nem tudsz majd eleget keverni. Az ünnepi asztalon szervírozhatod vékonyra vágott baguette-karikákkal, grissinivel - ami olyan, mint egy óriás ropi -, de akár hasábokra vágott, szivárványszínű nyers zöldséget is adhatsz mellé. Ilyen lehet a sárgarépa, a zellerszál, a kígyóuborka. Egyedi padlizsánkrémünk titkát itt találod!

Datolya és sonka, ennél tényleg nincs egyszerűbb előétel. Most már mindenhol lehet kapni jobb minőségű serrano vagy fekete erdei sonkát, ahogyan datolyát is, utóvvinál csak arra kell figyelni, hogy magozott legyen. Tépj le kisebb darabokat a sonkából, és bugyoláld bele a datolyát, majd tűzd meg.

Nagyon cuki a morcos kis hóember, itt egymás tetején ül a sajt és a paradicsom egy kis puffancson vagy kenyérszeleten. A szemekhez használj szardellakrémet. A gyerekek biztosan imádni fogják.

Ha idén a családodat megleped ezzel az ízletes avokádós mártogatóssal, visszatérő lesz majd a karácsonyi asztalon. Az avokádó mexikói ízeket varázsol az otthonodba, és nem nélkülözi a friss, zamatos fűszereket és a lime-ot. A legistenibb avokádókrém receptjét itt találod!
Sütni sem kell!
Mutatunk néhány isteni, habos finomságot desszertnek, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt.
Sütés nélkül! A 10 legfinomabb habos, krémes édesség az ünnepekre
Nézegess képeket!
Elolvasom