Nagy öröm a családoknak, kis erőfeszítés tőled
Csalj mosolyt a nehéz sorsú családok arcára! Csomagolj be pár dolgot, és add le a gyűjtőhelyeken, hogy örömet szerezhess a gyerekeknek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ami számodra már csak felesleges, kidobnivaló kacat, az másnak valóságos kincset is jelenthet. Itt az idő, hogy gondolj másokra, és örömet szerezz a rászoruló családoknak.

Dobozba rejtett öröm

A Baptista Szeretetszolgálat idén is gondol azokra a gyerekekre, akik nem kacsalábon forgó palotában laknak, és meleg ételhez is csak ritkán jutnak. A Cipősdoboz akciót már a nyolcadik alkalommal rendezik meg, december 1. és 19. között csatlakozhatsz te is a kezdeményezéshez.

A jótékonysági összefogás lényege, hogy egy üres cipősdobozt megtöltesz mindenféle aprósággal, aminek gyermekként te is örültél volna: játékokkal, iskolai eszközökkel, kislányoknak különleges hajbavalóval, kisfiúknak például órával, sőt, akár higiéniai kellékeket is betehetsz a meglepetések közé. Csomagold be ugyanúgy, mint ha a karácsonyfa alá készülne szeretteidnek - alaposan rögzítsd, hogy szállításkor ne essen szét -, majd a tetejére írd rá, hogy milyen nemű és korú lurkónak szánod a csomagot. Végül vidd el egy központi gyűjtőhelyre, itt megtalálod az otthonodhoz legközelebb esőt, és további információkat is olvashatsz a szervezetről.

Egy a Mikulás segítői közül

Te is segíthetsz a Mikulás műhelyében - így karácsonykor egy családnak biztosan örömet szerzel. A Mikulásgyár nevet viselő akció keretében a szervezők elsősorban tartós élelmiszereket, például konzervet, tésztát, lisztet és cukrot várnak, hiszen a nélkülöző családoknak ezekre van leginkább szükségük. Persze, az éhes szájakat ezeken kívül ajándékkal is meglepheted: a nem használt, de jó állapotban lévő játékokat és könyveket se feledd otthon, hiszen lehet, hogy számodra már feleslegesek, de egy kisgyereknek a világot jelenthetik. Gondolj csak arra, hogy valaha te is mennyire örültél a masnis dobozba csomagolt meglepetésnek!

Az ajándékokat nem muszáj becsomagolni, akár egy sima nejlonzacskóban is elviheted őket a Felvonulási téren felállított sátorhoz. Innentől a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Posta biztosítja, hogy a megfelelő kezekbe kerüljön adományod. Ha kíváncsi vagy még több részletre, akkor a Mikulásgyár.hu oldalon tájékozódhatsz.

Tervezed, hogy részt veszel valamelyik akcióban?

Ezt is szeretjük