Advent Bécsben 2011: itt várnak a legszebb karácsonyi vásárok az osztrák fővárosban

Ha van lehetőséged, nézz szét Bécsben az adventi időszakban.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bécsi karácsonyi vásárok egyre népszerűbbek a turisták körében, hiszen nemcsak a hangulat magával ragadó, de jó érzés kiszakadni kicsit a megszokott környezetből is.

A bécsi városháza előtti vásárt mindig nagy érdeklődés övezi

Látogass ki közeli szomszédunk hangulatos, forralt bortól illatozó forgatagaiba, ahol bármit beszerezhetsz a fenyőfa alá!

Amit szem és száj kíván

A bécsi városháza előtti karácsonyi örvény könnyen magával ragad, nem meglepő, hogy immár 36. alkalommal rendezik meg a Rathaus Christkindlmarkt nevet viselő vásárt, ami túl azon, hogy hamisítatlan karácsonyi hangulatot áraszt, nem szűkölködik ajándék lehetőségekben sem, a játékoktól kezdve a ruhákon, kozmetikai szereken keresztül a képzőművészeti alkotásokig mindent megtalálsz, amivel csak szeretteidet meglepheted.

A vásár első napja november 12., azonban egészen december 24-éig nyitva tartanak, hétköznap és hétvégén egyaránt reggel tíztől este tízig. Tömegközlekedéssel az U2-es metróval a Rathausplatz megállónál leszállva közelítheted meg a városháza előtti ünneplést.

Romantikusoknak

Spittelbergben romantikus lélekként és az iparművészet kedvelőjeként találhatod meg a tökéletes kikapcsolódást az ünnep közeledtével. Az igazi kulturális élményt adó vásárt elragadó környezetben rendezik meg már több mint 25 éve - a kézműipar remekei közül válogathatsz karácsonyi ajándék gyanánt.

Az iparművészeti vásár és egyben kiállítás november 17-én nyitja meg a kapuit, és szenteste előtt egy nappal, vagyis december 23-án zárja be őket. Nyitva tartása igazán egyedi, hétfőtől csütörtökig három és kilenc óra között várja a látogatókat, pénteken pedig este fél tízig. Hétvégén már délelőtt tíztől ki lehet látogatni, szintén kilences zárási idővel. A 48A és 49-es busszal, valamint az U2-es és U3-as metró járataival közelítheted meg a Spittelberg városrészt.

Királyi pompa

A schönbrunni kastély előtt megrendezett karácsonyi vásár már-már a királyi elegancia pompájával ér fel, hiszen nemcsak a háttérben meghúzódó palota, de az ünnepi díszítés is mind az előkelőséget, finomságot hangsúlyozza. Egy igazi kulturális és egyben karácsonyi forgatag, ahol nemcsak az osztrák kézműves termékek közül válogathatsz, de a hagyományos karácsonyi ajándékokat is megtalálhatod.

Spittelbergben az iparművészet portékái sorakoznak fel
A Schönbrunni-kastély előtti vásár szinte mesebeli
A Freyung tér a kézművesek paradicsoma

A vásár november 19-én nyitja meg kapuit, és egészen december 26-ig vár téged, reggel tíztől este kilencig. Legkönnyebben az U4-es metróval Schönbrunn vagy Hietzing állomásig közlekedve, az 58-as villamossal, illetve a 10 és 10A busszal juthatsz a kastélyhoz. Ugyanakkor autóval is megközelítheted, de számíts rá, hogy a parkolók mindig telve vannak, ráadásul körülbelül ezer forint egy óra.

Kézműves kedvencek

A Bécs szívében található Freyung tér a kézműves vásárok Rolls Royce-a, ahol a mestermunkákat felsorakoztató bódékon kívül változatos kulturális programokkal is várnak. A Freyung kevésbé nyüzsgő, mint társai, itt elsősorban nem a turistákat célozzák meg, hanem tényleg a jó hangulatot.

November 19-étől egészen december 23-áig várja látogatóit a vásár, minden nap délelőtt tíz és este kilenc óra között. Amennyiben tömegközlekedéssel szeretnéd megközelíteni, akkor az U2-es metróvonal Schottentor megállójánál kell leszállnod, innen már csak egy néhány perces séta vár rád.

Képek: festiholidays.blogspot.com, spittelberg.at, christmasmarkets.com

Tervezed, hogy kilátogatsz az osztrák fővárosba ajándékok utáni kutatni?

Ezt is szeretjük