Karamellizált füge ricottával negyed óra alatt: Gordon Ramsay így csinálja

Elronthatatlan desszert a sztárséf konyhájából.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak a húsoknak tesz jót a lassú elkészítés: a gyümölcsök természetes cukortartalma is jobban kihangsúlyozódik. A fügét most balzsamecetes karamellával meglocsolva, sütőben sütve készítsd el. Igaz, hogy nem órákig tart, mindössze 15 percet vesz igénybe, de ez épp elég ahhoz, hogy elérd a kívánt eredményt. Ricottával kísérve könnyű, elegáns desszertet varázsolhatsz az asztalra.

Karamellizált füge rikottával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 vastag, fásabb rozmaringág
  • 12 friss füge
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 30 g vaj, kockára vágva

A tálaláshoz

  • 150-200 g ricotta
  • 4 evőkanál pirított mandula
  • felaprítva 1 citrom héja

Elkészítés ideje:

Sütés: 15 perc

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra - gázsütőn negyedik fokozat. A rozmaringágakról csipkedd le a leveleket, csak a csúcsokon hagyd rajta. A vastagabb végüket hegyezd ki, és mindegyik ágra fűzz fel három fügét - a rozmaringágat a szár alatt egy centiméterrel szúrd a fügéken. A felfűzött fügéket tedd tányérra, és jól szórd meg porcukorral, majd locsold mg egy evőkanálnyi balzsamecettel.

Közepes lángon forrósíts fel egy sütőben is használható serpenyőt, és egyenletes rétegben szórd bele a kristálycukrot. Körülbelül három-négy percig melegítsd, míg teljesen megolvad, és karamellizálódni kezd. Amint kezd sötét aranyszínű árnyalatot kapni, húzd le a tűzről, és keverd bele a vajat. Add hozzá a maradék ecetet, önts hozzá két evőkanálnyi vizet, és keverd el. Tedd bele a fügét, és locsold meg az ecetes karamellel úgy, hogy az egyenletesen bevonja a gyümölcsöket. Az előmelegített sütőbe tedd 10-15 percre, közben többször locsold meg.

A fügét tedd tányérra, és kanalazd rá a karamellát. Kanálnyi ricottát tégy mindegyik tányérra, szórd meg pirított mandulával és citromhéjjal,
és azonnal tálald.

Gordon Ramsay főzőiskolája

"Szeretném megtanítani önöket jól főzni, és élvezni a saját főztjüket. Nem terhelem az olvasókat nehéz kihívásokkal és komplex fogásokkal, viszont megmutatom, hogyan tud bárki ínycsiklandó ételeket az asztalra varázsolni, akár egészen kezdőként is. Egyszerűbben fogalmazva: megmutatom, hogyan lehetnek jobb szakácsok."
Gordon Ramsay

A Gordon Ramsay főzőiskolája nélkülözhetetlen szakácskönyv mindazok számára, akik szeretnék örömüket lelni az otthoni főzésben. A 120 fantasztikus, mégis érthető és egyszerű recept bármelyikének elkészítésével lenyűgöző ételekkel lephetjük meg szeretteinket. Ráadásul mindebben a világ egyik legkiválóbb szakácsa lesz a segítségünkre.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
A könyv ára 7500 forint.
A könyvet ide kattintva rendelheted meg.
 

Gyors és omlós tészták

Ne fogd az időre, mert villámgyorsan is készíthetsz egy-egy isteni sütit. Ha finom, omlós édességre vágysz, itt biztosan találsz neked tetsző receptet.

Képeken 7 hipergyors, omlós sütemény

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük