Gluténmentes karácsonyi palacsinta
Már sütés közben ünnepi illat lengi be az egész lakást. A karácsonyi palacsinta nagy sláger lesz.
Íme, egy olyan recept, amiért a család apraja-nagyja rajongani fog. Az ellenállhatatlan karácsonyi palacsinta nagyon laktató, de így is pillanatok alatt csak a hűlt helyét találod.
Karácsonyi palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 8 evőkanál rizsliszt
- 4 banán
- 2 dl szódavíz
- 2 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- kókuszolaj
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, keverd hozzá a rizslisztet, a fahéjat, öntsd hozzá a vizet, és adj hozzá két érett, pépesített banánt. Kézi habverővel dolgozd a masszát homogénné, majd pihentesd tíz percig. Egy hagyományos serpenyőben forrósíts kókuszolajat, és egy merőkanálnyi masszát oszlass el benne, majd süsd pirosra mindkét oldalát.
Óvatosan fordítsd meg, különben a tészta megsérülhet. Ha biztosra akarsz menni, akkor készíts kisebb palacsintákat. A maradék banánokat vágd fel, töltsd meg velük a tésztát. Végül az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, és tálaláskor öntsd a palacsintákra.