Így hajtogass csodaszép karácsonyi csillagot papírból
Papírcsillagot hajtogatni nem nagy ördöngösség. Díszítsd fel vele a lakást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csillag a karácsony egyik fontos szimbóluma, hiszen ez jelképezi azt a bizonyos betlehemi csillagot, amely a három királyokat elvezette a kis Jézushoz. Ennek tükrében mutatunk egy elsőre talán bonyolultnak tűnő, de valójában pár perc alatt meghajtogatható papírcsillag díszt. Készítsd el te is!

Amire szükséged lesz:

  • 8 darab papírlap
  • olló
  • ragasztó

Első lépésként a papírlapokat vágd úgy el, hogy szabályos négyszögek jöjjenek létre, enélkül nem fog menni a dolog. Amikor ezzel megvagy, akkor a papírt fordítsd a csúcsára, mintha rombusz lenne, és hajtsd félbe középen.

Ezután hajtsd szét a papírt, majd a két felet, amit az előzőleg kapott csík választ ketté, hajtsd be a középvonalig. Az alsó részekkel ugyanígy járj el, vagyis hajtsd őket fel mindkét oldalról a középső részig. Ha jól csináltad, akkor most megint szabályos rombusz formája van az origamidnak.

A lefelé haladó rész vonalával párhuzamosan hajtsd be az alakzat csúcsát mindkét irányból, és fordítsd meg a papírlapot. Ha minden jól ment, akkor a rombuszra kaptál egy keresztet. Az alakzat alsó csúcsát hajtsd ki balra a kereszt vonalán, majd a két résznél, ahol kinyílik a papír, hajtsd félbe a szárakat.

Végezd el a műveletsort mind a nyolc papírlapon, majd a kapott csillagcsúcsokat illeszd össze, és ragasztóval rögzítsd.

Ha nem volt egyértelmű a leírás, akkor a fázisfotókat itt nézheted meg. Így már biztosan menni fog.

Kép: Pinterest, homebylinn.blogspot.com

Papírdíszek sokasága

Ha belejötték a hajtogatásba, másfajta papírdíszeket is készíthetsz, mutatunk pár egyszerűbbet!

Ezt is szeretjük