A 8 leglátványosabb narancsdekoráció
Illatosak is
A szárított narancsból készült díszek nemcsak szépek, de csodásan illatoznak is.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Jessica Alba elég viccesen néz ki a ’80-as évek stílusában: nem biztos, hogy így elvinnénk bulizni »

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A narancs az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, ha a dekoráció megtervezéséről van szó. Kiszárítva nemcsak látványos eleme lehet az ünnepi díszbe öltöztetett lakásnak, de fanyar, citrusos illatával a karácsony meghitt hangulatát is pillanatok alatt megteremti.

Összegyűjtöttünk néhány egészen eredeti díszt, amit házilag te is könnyedén elkészíthetsz, ám előtte ismerkedj meg a narancskarika kiszárításának fortélyaival!

Így szárítsd ki!

A narancs kiszárításának két módja van, de az előkészületek mindkét technikánál azonosak. Egy éles késsel - talán a recés fajtával egyszerűbb - vágj három-öt milliméter vastag szeleteket a gyümölcsből. Ha sütőben szeretnéd kiszárítani, akkor fektesd a sütőrácsra a szeleteket, és alacsony hőmérsékleten - körülbelül 80 fokon - három-négy órán keresztül süsd őket.

Ha a másik módszert választod, a radiátorra fektess egy sütőpapírt, és erre helyezd rá a karikákat. Egy-két nap alatt teljesen kiszáradnak, de érdemes néha átfordítani őket, hogy mindkét oldalukon egyformán aszalódjanak.

A megadott időnél ne hagyd tovább sem a sütőben, sem a radiátoron a narancsszeleteket, ugyanis könnyen elvesztik élénk színűket és illatukat is.

2013 leglátványosabb narancs díszei

Ha a narancskarikák már készen állnak, ideje, hogy hozzá fogj a dekoráció elkészítéséhez.

Összegyűjtöttük az idei év leglátványosabb díszeit, amiket házilag is könnyen elkészíthetsz, méghozzá anélkül, hogy mélyen bele kellene nyúlnod a pénztárcádba!

Ezt is szeretjük