A férfi, aki szenteste ébredt fel a kómából – Két igaz történet, amitől újra hinni fogsz a csodákban
Két igaz történet, ami bebizonyítja, hogy csodák márpedig vannak.

cover-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már olyan világban élünk, ahol a legtöbben elvesztették hitüket a csodákban, pedig azok igenis léteznek. Néha csak igen aprók, amiket az ember alig vesz észre maga körül, néha viszont nagyon is észrevehetőek.

Most két olyan történetet mutatunk be, amitől kiráz majd a hideg, és talán a legszkeptikusabbak is újra elkezdenek hinni abban, hogy csodák márpedig léteznek!

A férfi, aki 47 emeletet zuhant, és kómába esett

2007 decemberében az ecuadori Alcides Moreno ablakmosó munkásként dolgozott bátyjával együtt a New York-i Solow-tornyon. Valami gond lehetett aznap a kábelek rögzítésével, mert amikor mindketten ráléptek az állványzatra, azonnal zuhanni kezdtek. A fivérek 47 emelet magasból estek a mélybe, az idősebb testvér, Edgar azonnal szörnyethalt. Alcides agy-, mellkasi, gerinc- és hasi sérüléseket szenvedett, de még magánál volt, amikor kiérkeztek hozzá a mentők és a tűzoltók.

Középen, fehér pólóban Edgar Moreno az őt megmentő tűzoltókkal és orvosokkal.
Középen, fehér pólóban Edgar Moreno az őt megmentő tűzoltókkal és orvosokkal.
Fotó: BBC

A fiatal férfi életéért majdnem három héten át küzdöttek, mindeközben kómába esett. Az orvosok azon a véleményen voltak, hogy már csak idő kérdése, mikor hal meg. Eleve csodának hitték, hogy valaki 47 emeletnyi zuhanás után nem hal szörnyet azonnal, de ami ezek után jött, az még a doktorokat is megdöbbentette.

16 műtét után, szenteste a férfi csodával határos módon kinyitotta a szemeit és felébredt a kómából. Azóta szinte teljesen rendbe jött, szépen lassan megtanult újra járni és beszélni, de a bátyja nagyon hiányzik neki.

- Évekig depressziós voltam a testvérem halála miatt, akit annyira szerettem. De vannak gyerekeim és családom, miattuk erősnek kell lennem. El kell engednem a testvéremet, hogy végre boldog életet élhessek – mondta pár évvel ezelőtt a BBC-nek.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fiatal testvérpár, akik karácsonykor ébredtek fel a kómából

Nikkita és Mark Pesterfield két kisfia, az akkor nyolcéves Jayden és a hatéves Ellis szeretett nagynénikéjükkel, Laurával utaztak egy autóban, amikor 2014-ben egy teherautó miatt súlyos autóbalesetet szenvedtek.

A frontális ütközés miatt a nagynéni azonnal szörnyethalt, a két kisfiú pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Jaydent, aki hátul ült, és be volt kötve, koponyatöréssel szállították kórházba, míg a másik testvérnek - aki a nagynéni mögött ült -,  összeomlott a keringése, kilyukadt a tüdeje, és életveszélyes állapotban volt, ami miatt egy másik kórházba szállították őt, mint bátyját.

Míg a 29 éves édesanya, Nikkita az egyik fiúnál virrasztott, addig az édesapa a másik kórházban, a másik fiúnál. Miután Jayden első éjszaka epilepsziás rohamot kapott, átszállították őt oda, ahol eszméletlen testvére feküdt.

- Szívszorító volt mindkét fiamat kómában látnom, egymás mellett fekve. Olyanok voltak, mintha csak békésen aludtak volna – mondta az anyuka elszorult hangon a kidspot.com-nak.

kidspot.com
Fotó: kidspot.com

Két nap különbséggel tértek magukhoz

Karácsony közeledtével azonban megtörtént a csoda. Az egyik kisfiú december 22-én, a másik pedig két nappal később, december 24-én nyitotta ki szemét, 30-án pedig már otthon várták az új évet és az új élet kezdetét.

Kültéri karácsonyi dekorációk

Ha odabent már megteremtetted a karácsonyi légkört, érdemes időt szánnod a kültér kidekorálására is: egy hangulatos világítással és pár különleges karácsonyi dekorelemmel igazi ünnepi oázist varázsolhatsz a kertből vagy a teraszból, de a vendégeket is melegséggel tölti majd el, ha hívogatóvá és meghitté teszed a ház ezen részét is.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük