Különleges karácsonyi ajándékok házilag: még van időd elkészíteni őket

Egyszerűen elkészíthető ajándékok, amiknek valóban örülnek a megajándékozottak.

GettyImages-1062452556
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsonyi ajándékozással sokan bajban vannak: szeretnék valami személyessel, széppel, ám használhatóval meglepni szeretteiket. 

A saját kezűleg készített ajándékok amellett, hogy igencsak személyre szabhatók, a megajándékozottat arra is emlékeztetik, hogy időt és energiát nem sajnálva, szíved-lelked beletéve alkottad meg a meglepetést. Amennyiben nem bíbelődnél gyertyaöntéssel és szappankészítéssel, mutatunk néhány ötletet, ami nem elcsépelt, és örömet okoz majd a családtagjaidnak és a barátaidnak.

Fotóalbum dobozban

Nagyszülőket és szülőket is meglephetsz egy kedves fotóalbummal, aminek a különlegességét az adja, hogy dobozból, leporellószerűen húzható ki. Ehhez előhívott vagy kinyomtatott fotókra, egy méretben passzoló dobozra, ragasztóra, valamint egyszínű fotókartonra lesz szükséged.

collage1
Fotó: Pinterest

A fotókartonból vágj le egy akkora csíkot, amire ráfér az összes, általad kiválasztott kép. Oszd be a kartont, és egyenlő távolságokban ragaszd fel az egyik oldalára a fotókat úgy, hogy az alján kihagysz némi helyet - ez a rész a dobozba lesz ragasztva. Harmonikaszerűen hajtsd meg a kartont, az alját ragaszd a doboz fenekére. A fotókarton tetejére szalagból fogantyút is erősíthetsz, így könnyebb lesz kihúzni a dobozból. Személyes üzeneteket is írhatsz a képek mellé, például a karton hátoldalára. Ebben a videóban megnézheted a folyamatot, ami a dobozkészítéssel indul. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Teakoszorú

Teát adni snassz? Nem, ha szépen csomagolod, és gondosan válogatod össze. Márpedig ebből a teakoszorúból a konyha éke lehet, ráadásul folyamatosan utántölthető, így mellékelhetsz hozzá további teaválogatásokat erre a célra. A projekthez vastag, strapabíró kartonra - kartondoboz is megteszi -, színes, mintás papírra, ragasztóra - lehetőség szerint ragasztópisztolyra -, selyemszalagra és facsipeszekre lesz szükséged a filteres teán túl.

wreath
Fotó: Pinterest

A kartonból koszorúformát vágj, ha szükséges, akkor kettőt, és ragaszd össze őket. El kell bírnia a csipeszek súlyát. Miután ezzel megvagy, borítsd be a kartont a választott díszítőpapírral, ügyelve arra, hogy az éleket is bevond. A csipeszekre is ragaszthatsz a papírból, vagy ha van otthon, akkor dekortapasz is megfelel a célra, sőt ki is festheted őket - ebben az esetben számolnod kell a száradási idővel. Ha végeztél a csipeszekkel, ragaszd őket egyenletes távolságokban a kartonkoszorúra úgy, hogy az összecsippenthető végük nézzen a közepe felé. Nincs más dolgod, mint átbújtatni a közepén egy szalagot, amivel felakaszthatóvá válik, valamint felcsíptetni a finomabbnál finomabb teákat. Ez a videó segít elképzelni a folyamatot. 

Forrócsoki befőttesüvegben

A forrócsoki egy bögrényi törődés és melegség. Ma már szinte minden szupermarketben, háztartási boltban kapható olyan befőttesüveg, amin fület is kialakítottak. Egy ilyenbe vagy egy simába rétegezd a következőket: tejpor (ez kihagyható), édesítetlen kakaópor, cukor, csokipasztilla.

collage3
Fotó: Getty Images Hungary, Pinteres

A tetejére szórj pillecukrot. A megajándékozott pillanatok alatt ízletes forrócsokit varázsolhat magának a keverékből. Az üveget hangulatosabbá teheted, ha szalaggal, ajándékkísérővel díszíted. 

A gasztroajándékok mindig népszerűek, készíthetsz például az ünnepeket megédesítő likőröket is házilag. Ha a család legkisebb tagjaival együtt  alkotnátok, mondjuk a nagyszülőknek, arra is vannak ötleteink.

A 10 legkülönlegesebb gasztroajándék, aminek mindenki szívből örül

Ha szeretsz saját kezűleg készíteni ajándékot, és szívesen adnál a szeretteidnek egyedi meglepetéseket, akkor állj neki ezeknek a szuper gasztroajándékoknak, mindenkit le fogsz nyűgözni.

(Képek forrása: getty Images Hungary, Pinterest.)

Ezt is szeretjük