Hangulatos kandalló, amit nem kell begyújtani: karácsonyi meghittséget hoz a lakásba

Mutatós és gyerekbiztos megoldás filléres hozzávalókból: az egész család részt tud venni a készítésében!

Kandalló házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi filmekből biztosan neked is ismerős az idilli kép, ahogy a nappaliban ropogó tűz mellett tálalják fel a karácsonyi vacsorát. Itthon azonban a kandallók nem olyan elterjedtek, mint az angolszász országokban. 

Építésük elég drága, és korántsem megoldható minden háztartásban. A túlhevült kandallók pedig kifejezetten veszélyesek is lehetnek a kisgyerekes családoknál, de szerencsére van egy remek alternatíva, hogy tűzmentesen befűtsd a hangulatot otthon.

Kandalló papírdobozból

Ha kényszeres gyűjtője vagy a cipős dobozoknak, végre méltó módon használhatod őket, de bármelyik kisebb üzletben örömmel ellátnak a saját készítésű kandalló fő alapanyagával. A dobozokon kívül ragasztóra és fehér papírra lesz szükséged, de jó fedőképességű fehér festéket is használhatsz. A téglák megfestéséhez piros és barna, illetve sárga festékből keverheted ki az ideális színt. A teljes építkezést mutatjuk négy egyszerű lépésben, és inspirációt is nyújtunk, hogyan alkották meg mások a tűzmentes kályhát.

A képek forrása: Pinterest, Pixabay.

Gyújtsd be!

A tűz helyett bensőséges légkört teremt, ha egy világító égősort helyezel bele. Osztatlan sikert fog aratni, nemcsak az otthoniak körében, de biztos, hogy minden vendég irigyelni fogja ezt az idilli módon kreatív építményt.  

Vicces karácsonyi elszólások

Az ünnepek körüli feszültséget nemcsak hangulatos dekorációkkal enyhítheted, hanem a humor is segítségedre lesz.

"Idén ajándék helyett mindenki a véleményemet kapja meg" - Vicces elszólások a szeretet ünnepéről

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük