Íme, 2010 legkedveltebb karácsonyi dekorációi

Utánajártunk, megmutatjuk

Ahogy a divat terén, úgy az ünnepi dekorációt illetően is évről évre új trendek jelennek meg.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ünnepnek megvan a maga klasszikus szépsége a hagyományos dekorációs elemeivel és színeivel, azonban ahány ember, annyi stílus és ízlés, ezért nem csoda, hogy a dizájnerek mindig megtalálják az adott év új, modern slágerét.

Ha te is szeretsz elszakadni a konzervatív stílustól, és a szeretet ünnepének tradicionális hangulatát modern stíluselemekkel ötvöznéd, ismerd meg az idei év legszebb dekorációs trendjeit, melyek között biztos megtalálod a számodra szimpatikusat.

Klasszikusok: ezüst és arany

Az arany és az ezüst akár klasszikusnak is nevezhető, viszont idén a dizájnerek elszakadtak ezek pirossal és zölddel történő kombinálásától, így a kulcsszó a csillogó árnyalatok minél nagyobb arányú felhasználása lett.

Ha igazán trendi dekorációt szeretnél, bátran öltöztesd a karácsonyfát tiszta aranyba, bár meg kell jegyezni, hogy ez a stílus alapvetően akkor mutat a legjobban, ha a lakásod berendezése a fekete-fehér-szürke színeken alapuló minimalista, letisztult vonalvezetésű stílust képviseli.

Az egyszerűség és a csillogó pompa ellentmondása különleges, sportosan elegáns összhatást alakít ki.

A karácsony különleges színe: türkiz

Idén a dekorációs elemeket illetően a csodás türkiz árnyalat hódít, mely meghatározó színe lehet az adventi koszorúnak, a karácsonyfa díszeinek vagy akármelyik beltéri dekorációnak. Ha ez a szín a kedvenceid közé tartozik, fehérrel és jégkékkel kombinálva igazi téli hangulatot alakíthatsz ki a helyiségekben.

Türkiz és ezüst
Csillogó gyertyák
Üveg és ezüst
A kék árnyalatai

A pompás összhatás érdekében ezt leginkább akkor éri meg választanod, ha a lakásodban a világos, üde zöldes, kékes árnyalatok uralkodnak.

Az idei slágerdísz: madártoll

A 2010-es év legnagyobb slágere a madártoll, mely az asztaldísztől kezdve a fa dekorálásáig bárhol jól mutat. A színek és a felhasználhatóság széles skálája biztos, hogy nem szab gátat a fantáziádnak, hiszen tollal beborított gömböket és belőle készült boákat is találhatsz az üzletekben.

Elsőre talán szokatlannak tűnhet, hiszen eddig esetleg csak az angyalkák szárnyaként lehetett találkozni ezzel a lágy elemmel, ám ennél nagyobb mennyiségben használva is csodás látványt nyújt, hiszen tisztaságot, puhaságot sugalló megjelenésével meghittebbé varázsolja az ünnepi díszbe öltözött otthonodat.

Megunhatatlan természetes díszek

A modern újítások mellett a hagyományszerető vásárlókra is gondoltak, főleg, ha kisgyerek is van a családban, ugyanis ezekkel a kiegészítőkkel a tradicionális stílusjegyeket könnyedén az ünnep részévé teheted. A téli séták alkalmával a kicsik számára jó móka a tobozok összegyűjtése, akárcsak az otthoni mézeskalács-sütögetés anyuval, melyek díszítésében szintén segédkezhetnek.

A Mikulás színeit viselő tollas gömbök
A hófehér harmonizál az ezüsttel
Tündéri mézeskalácsház
Aranyló toboz fenyővel

A készülődésben való aktív részvétel pedig nemcsak lefoglalja őket, de külön élményt jelent számukra, hogy még jobban magukévá tehetik az ünnep hangulatát. A tobozok felfűzve nemcsak természetes díszítőelemei lehetnek az ajtókereteknek vagy a karácsonyfának, de egyben költségtakarékos megoldást is jelentenek. Arannyal vagy ezüsttel lefújva pedig a legegyszerűbb toboz is ünnepivé válik.

A házilag készített mézeskalácsformák újabb finomságként jelenhetnek meg a fenyőfán, de akár önmagukban is csodás dekorációt képezhetnek.

Mi az idei divat?

Nézd meg videónkat, és megtudhatod, idén milyen trendek hódítanak a karácsonyi dekorációt illetően!

Élénk színek városi szingliknek

A pink és lila felhasználása elsőre talán merész párosításnak tűnik, a végeredmény azonban egy lüktető, extravagáns stílus lesz, mely a nagyvárosi, független nők otthonát különleges hangulatúvá varázsolja.

Színes, csillogó gömbök
Színpompás fa
Lila és piros díszek

Ne félj az élénk, vidám színek kombinálásától: nyugodtan válassz mályva, magenta, élénkpiros díszeket és kiegészítőket, használj bársony-, plüss- és szaténszalagokat, tolldíszeket, melyek a vibráló színorgiát lágysággal és finomsággal párosítják.

Ez az élettel teli összeállítás igazán neked való, ha nyüzsgő, extrovertált, bulis személyiség vagy, aki kicsit szeret elrugaszkodni a tradicionális, retrósnak is nevezhető stílusjegyektől.

Ezt is szeretjük