Így készül a tökéletes halászlé
Ha a fenyőfát már feldíszítetted, itt az ideje, hogy elkészítsd a karácsonyi fogások császárát, a tökéletes halászlét.
A halászlé igazi magyar kuriózum, ami nélkül nem is igazi a karácsonyi menü. Persze, ahány háztartás, annyiféle recept létezik, és mindenki esküszik arra, hogy az övé a legfinomabb.
Ha neked még nem sikerült megtalálni a kedvenc recepted, akkor próbáld ki a miénket, aminek az elkészítése igazán egyszerű, mégis nagyon finom.
Halászlé
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 krumpli
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- szárított erős paprika
- só
A hal fejéből, farkából, a meghámozott, karikára vágott vöröshagymából és a burgonyából készíts alaplevet. Ha minden megfőtt, passzírozd át az egészet. A paprikát vágd karikára, majd a paradicsommal együtt tedd az átpasszírozott lébe, és szórd bele a fűszerpaprikát is.
A hal többi részét, miután megtisztítottad, vágd kisebb darabokra, sózd be alaposan, majd, amikor a leves forrni kezd, add hozzá. Kis lángon nagyjából 20 percig főzd. Ízlésed szerint erős paprikával is fűszerezheted.
Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.
Kép: time4us.eu
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- mézeskalács
A 100 éves mézeskalács receptje
- csokoládé
- csoki
Karácsonyi csokicsodák sütés nélkül, percek alatt
- sütemény
- hagyomány