Így készíts ünnepi drótpelyheket
Díszítsd velük az ablakokat!
Nem szállingózik a hó? Ablakodra akkor is varázsolhatsz csodás, csillogó pelyheket. Megmutatjuk, hogyan!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mesébe illő hópehelydíszeket készíthetsz drót és gyöngyök segítségével. Dekorálhatod velük az ablakot, teheted ajándékcsomagokra, de akár a karácsonyfa ékei is lehetnek a szép kis pelyhek.

Bár első ránézésre bonyolultnak tűnhet a képen látható csodaszép, csillogó drótpelyhek elkészítése, meglátod, akár néhány perc alatt elkészülsz velük.

Amire szükséged lesz

  • 0,3 mm átmérőjű, ezüstszínű gyöngyfűződrót
  • hobbidrót
  • kicsi kúposfogó
  • csípőfogó
  • 2 és 4 mm-es, valamint hosszúkás kásagyöngy

A hozzávalókat hobbi- és kézműves boltokban szerezheted be.

Az alap

A hobbidrótokat vágd fel egyforma hosszú, körülbelül 10-12 centiméteres darabokra. A méretre vágott drótokból fogj össze hármat a két ujjad között úgy, hogy a szárak egy hatágú csillagot formáljanak. Egy körülbelül tíz centis fűződróttal középen erősítsd össze őket arra ügyelve, hogy mindig a szemben lévőn hurkold át. Ezt addig ismételd, amíg körbe nem érsz.

A drótokat úgy igazgasd el, hogy megmaradjon az egyenlő távolság közöttük. Ha készen vagy az alappal, kezdheted feldíszíteni.

Ha belejössz a kézimunkába

Az ablakok díszítése mellett érdemes ünneplőbe öltöztetned az asztalt is. Videónkban lépésről lépésre megismerheted egy igazán mutatós asztaldísz elkészítésének menetét.

Díszítés

Fűzz fel a csillagocska mindegyik ágára öt szem kisebb méretű kásagyöngyöt. Vágj le egy 20 centi hosszú fűződrótot, és csavard meg párszor a pehely egyik szárán, szorosan az utolsó gyöngy mögött, majd fűzz rá annyi apró gyöngyöt, hogy elérjen a következő szárig. Csavard meg kétszer jó erősen, majd folytasd így, amíg körbe nem érsz.

Az utolsó száron dolgozd el a drót végét, párszor szorosan tekerd meg, és vágd el a tövénél. Ha ez sikerült, fűzz még a szárakra három kicsi kásagyöngyöt, egy hosszúkásat és egy nagyobbat a végére. Az utolsó felfűzött gyöngy után hagyj fél centiméteres drótdarabot, ha hosszabb, akkor vágd le. A megmaradt darabot a felénél fogd meg a kúposfogóval, és hajlítsd vissza, hogy egy kis karikát kapj belőle.

Teljesen meg kell hajlítanod, hogy összeérjen a gyöngyökkel, így megakadályozza, hogy esetleg leessenek, ugyanakkor a kis karikák segítségével akaszthatod fel a gyöngypelyheket. Fűzz át rajta cérnát, kösd meg, és már teheted is a függönykarnisra, de fellógathatod szögre, faágra, illetve oda, ahova csak szeretnéd.

Ezt is szeretjük