Így készíts pillanatok alatt cuki hóembert egy régi zokniból: még varrni sem kell hozzá
Ez a kedves kis hóember nem igényel sok alapanyagot és különösebb kézügyességet sem, a gyerekekkel is megvalósítható.

GettyImages-184086471
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már igencsak benne vagyunk adventi időszakban, az ünnepi várakozás kézműveskedéssel és a lakás dekorációjának elkészítésével is színesíthető. A gyerekekkel együtt is előállíthattok kedves díszeket, a közös alkotás garantáltan feldobja a korán beköszöntő téli estéket. 

Ezekben a projektekben az a legjobb, hogy nem kell hozzájuk túl sok dolog, a most ajánlott hóember legfontosabb alapanyaga például egy megunt zokni. 

Kedves hóember zokniból

Ezek az aranyos kis hóemberek pillanatok alatt megvalósíthatók. Keressetek hozzá egy régi, hosszabb szárú fehér zoknit - hacsak nem vágytok színes hóemberre, ami egyébként szintén bájos lenne). A legjobb, ha olyat találtok, aminek a sarka más színű. Szükségetek lesz még fehér cérnára, száraz rizsre, valamint egy jó éles ollóra.

GettyImages-1203873719
Fotó: Marc Dufresne / Getty Images Hungary

 A figura sáljának elég egy kis anyagdarab, jobban mutat, ha ez más színű, mint a testhez felhasznált zokni. Gyöngyökkel, gombokkal is díszíthetitek az elkészült bábut, de ha van otthon textilfilcetek, az is tökéletes erre a célra. 

Elkészítés:

A zoknit vágjátok el a sarka alatt, az orrát tegyétek félre, abból készül majd a sapka. A hosszabb részt a vágásnál jó erősen kössétek el, majd fordítsátok ki. Vegyétek elő a rizst, és töltsétek meg vele a zoknit annyira, hogy a közepe táján át lehessen még kötni, és a végén is maradjon hely a lezárásnak. Nézzétek meg a pontos folyamatot a videóban!

Miután a zokni végét elkötöttétek, alakítsátok ki a hóember fejét és a testét - ehhez is csak kötöznötök kell. A csomózott rész legyen felül, mert azt úgyis eltakarja majd a sapka. A kitömött zoknit ne pont a közepén kössétek át, hanem valamivel felette, így aranyosabb lesz, és jobban meg is áll majd a figura. Ha ezzel megvagytok, a félretett zoknidarabot húzzátok a fejére, igazgassátok el, és kész is van a sapka. A hóemberre adjatok egy puha sálat, ami elrejti a csomózást is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Promóció

Nincs más hátra, mint a díszítés: varrhattok vagy ragaszthattok is rá gombokat, szemeket és orrot, de rajzolhattok is, ha úgy jobban tetszik. Narancssárga gyapjúfilcből remek ragasztott répaorr készíthető.

Tipp: Készítsetek több zoknihóemberkét, adjatok rájuk színes sapkákat és sálakat, majd sorakoztassátok fel őket az ablakban, a látvány kintről és bentről is vidám lesz. 

Gyönyörű karácsonyi díszek papírból, amiket a gyerekekkel is elkészíthetsz

A karácsonyi készülődést minimális pénzköltésből is kihozhatod, a dekorálásba pedig akár a kicsiket is bevonhatod. Nézd meg, mennyi lehetőség rejlik a papírban, illetve a megmaradt csomagolóanyagokban!

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük