Fűszeres sütőtökkrémleves
A sütőtök igazán sokféleképpen felhasználható, többek között isteni levest lehet belőle készíteni. Próbáld ki receptünket!
A tél beköszöntével a sárgálló sütőtök a piaci standok uralkodójává válik. Számtalan formában el lehet készíteni, nem beszélve arról, hogy akár édességekben is megállja a helyét.
Ha pedig még ennél is finomabbat szeretnél enni, akkor készíts belőle krémlevest, amely gyorsan összedobható, mégis nagyon finom. Ha ügyeskedsz, még akár magában a sütőtökben is tálalhatod.
Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál tökmag
- 1 kisebb méretű sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- curry
- ételízesítő
- só
- bors
A sütőtököt hámozd meg, a magját távolítsd el, majd vágd apró darabokra. A finomra vágott hagymát pirítsd meg kevés olajon, majd szórd rá a megpucolt, felkarikázott répadarabokat. Szórd rá a lisztet is, adj hozzá csipetnyi curryt, és néhány percig pirítsd.
Öntsd hozzá a vizet a keverékhez, és add hozzá a tököt is. Amikor megpuhult, fűszerezd sóval, borssal és ételízesítővel, végül az egészet turmixold össze. Ízlésed szerint pirított tökmaggal tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
- csokoládé
- csoki
101 karácsonyi sütemény receptje
- sütemény
- mézeskalács