Forró, fűszeres krumplikrémleves
Dobd fel az egyszerű krumplikrémlevest apróságokkal!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a nézelődés vagy az ajándékok utáni rohangálás közben átfagytál, ez a fűszeres krumplikrémleves átmelegít. Az egyszerű és laktató fogást a különleges fűszerezés teszi igazán csábítóvá. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 1 l víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, forró zsíron pirítsd meg, majd nyomd hozzá a fokhagymát, illetve rakd bele a krumplit. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd meg. Ha a krumpli puha, szűrd le, és  botmixerrel pürésítsd. A levet tedd félre.

Add hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót. Önts hozzá a főzőléből annyit, hogy jó krémes állagú maradjon, majd tedd egy lábasba, és forrald össze. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel, pirított zsemlekockával és baconnel.
 

Ezt is szeretjük