Forró, fűszeres krumplikrémleves
Dobd fel az egyszerű krumplikrémlevest apróságokkal!
Ha a nézelődés vagy az ajándékok utáni rohangálás közben átfagytál, ez a fűszeres krumplikrémleves átmelegít. Az egyszerű és laktató fogást a különleges fűszerezés teszi igazán csábítóvá.
Fűszeres krumplikrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 3 dl tejföl
- 1 l víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg és kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, forró zsíron pirítsd meg, majd nyomd hozzá a fokhagymát, illetve rakd bele a krumplit. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd meg. Ha a krumpli puha, szűrd le, és botmixerrel pürésítsd. A levet tedd félre.
Add hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózd, borsozd, reszelj bele szerecsendiót. Önts hozzá a főzőléből annyit, hogy jó krémes állagú maradjon, majd tedd egy lábasba, és forrald össze. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel, pirított zsemlekockával és baconnel.