Édes, habos forró csoki házilag
Tejszínes recept
Ha teljesen átfagytál a hidegben, és szeretnél felmelegedni, akkor készíts forró csokit! Tejszínhabbal a legfinomabb.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy bögre melengető forró csokinak nem lehet ellenállni, még akkor sem, ha szigorú diétára fogtad magad.

A forró ital a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít, szinte jobban esik a hideg időben, mint egy forró fürdő. Ráadásul hamar készen van.

Forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 10 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • tejszínhab
  • csokireszelék vagy mandulaforgács

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tejszínhez keverd hozzá a vaníliás cukrot és a sima cukrot, és kis lángon forrald fel. A csokit törd kisebb darabokra, vízgőz felett olvaszd fel, majd kezdd el melegíteni a tejet, és keverd bele. Amikor kész, a csokis masszát keverd a tejszínhez, és együtt melegítsd még néhány percig.

Végül szórd bele a fahéjat, öntsd bögrékbe az italt, és tejszínhabbal, csokireszelékkel tálald.

Egy kis harapnivaló

A forró csoki mellé jólesik néhány falat finom sütemény. Készítsd el a tökéletes mézeskalácsot!

Ezt is szeretjük