A legfinomabb forralt bor receptje
Ne csak a karácsonyi vásárokban kortyolgass illatos forralt bort. Főzd meg otthon, garantáltan átmelegít!
A forralt bor tökéletes választás, ha vendégeket vársz, esetleg egy fárasztó nap után lazítani szeretnél, vagy éppen jól átfagytál az ajándékok utáni hajszában. Remek hangulat- és közérzetjavító. Fehér- vagy vörösborból is készítheted.
Forralt bor
Hozzávalók 4 személyre
- 1 üveg vörösbor
- 3 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 rúd fahéj
- 1 narancs
Elkészítés:
Ha lehet, jó minőségű bort válassz, mert a végeredmény úgy lesz különösen finom. Öntsd a nedűt egy lábasba, add hozzá a vizet, és lassú tűzön kezdd melegíteni. Mehet hozzá a cukor, a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, és karikázd bele a narancsot is.
Mielőtt lobogna, vedd le a tűzről, különben elillan belőle az alkohol, és sokat veszít az aromájából. Hagyd még néhány percig lefedve állni, majd szedd ki belőle a fűszereket. Még melegen töltsd poharakba.