Csodaszép papírcsillag, amit pillanatok alatt elkészíthetsz: két dolog kell hozzá, és nagyon egyszerű

Amilyen egyszerű, olyan mutatós a papírtasakokból készülő ünnepi csillag.

Egyszerű papírcsillag karácsonyra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsony környékén sokszor még azokat is elfogja a dekorálási vágy, akik az év jelentős részében nem fektetnek nagy energiákat a lakás csinosítgatásába. Egy szép fényfüzér és néhány régebbi dísz fellógatása már meghittebbé és ünnepibbé varázsolja a hangulatot, ám az ember olykor új díszekre is vágyik.

A ráhangolódást segítheti, ha saját kezűleg, esetleg a gyerekekkel közösen is elkészítetek néhány dekorációs elemet. Akkor sem kell kétségbeesni, ha nem szerettek sokáig szöszölni a díszekkel, számos jobbnál jobb ötlet vár megvalósításra, például egy látványos, ám nagyon egyszerűen, kevés dolog felhasználásával létrehozható papírcsillag. Nincs vele sok munka, jóformán elronthatatlan, és a végeredmény mutatós és profi lesz.

Szép papírcsillag az ünnepi dekorációhoz

A látványos papírcsillag elkészítéséhez 2 fő hozzávalóra, papírtasakokra és stiftragasztóra lesz szükségetek. A végén egy kicsit vágni is kell, így az ollót is készítsétek elő. A projekt nem igényel különösebb kézügyességet, hajtogatni sem kell hozzá. Kétféle verziót is mutatunk. Mindkettőhöz 12 darab azonos méretű papírtasakra van szükség, ezeket kell egymáshoz ragasztani. Az első variációban az alábbi videóban látható módon:

Ha a tasakok összeragadtak, a felső, nyitott végüknél ollóval alakíthatjátok ki a csillag csúcsait, ehhez lehetőség szerint szimmetrikusan vágjátok le a tasakok felső két sarkát. Tovább díszíthetitek a formát, ha két kis háromszöget vágtok a tasakok két oldalába, nagyjából a közepüknél. Ezután már csak be kell ragasztózni az utolsó oldalt, majd jön a legjobb rész: szét kell nyitni a szerkezetet, és össze kell ragasztani a két végét. Kész is a csillag! Ha van hozzá kedvetek, a videóhoz hasonlóan ki is festhetitek, aranyszínű festékkel jól mutatna az ünnepi dekorációban. Az egyik csúcsán tűvel fűzzetek át rajta madzagot, így fel tudjátok lógatni akár az ablak elé is.

A másik verzió nagyon hasonló, tulajdonképpen a ragasztás módja tér el, illetve hiányzik a plusz díszítés, ami az előzőben ollóval történt. Ehhez is 12 darab papírtasakra van szükség, amiket négyesével ragaszthattok össze, méghozzá úgy, hogy fordított T alakban kenitek fel a ragasztót, a tasak alsó, zárt részénél legyen a vízszintes csík.

Ha megvan a három kupac, mindegyiknek vágjátok le a felső sarkait, majd a már említett módon ragasszátok össze őket. A végeit összefoghatjátok gemkapoccsal is, ez azért jó, mert így az ünnepek végeztével könnyebben el tudjátok csomagolni, és jövőre újra felhasználhatjátok. Tipp: készítsétek el többféle méretben, és lógassátok le sorban az ablak előtt, garantáltan feldobja a helyiséget! Megpróbálhatjátok kevesebb, nagyobb méretű tasakkal is.

Gyönyörű karácsonyi díszek tobozból

Már egy-egy darab is a lakás aprócska dísze lehet, de ha a fantáziát szárnyalni engedjük, gyönyörű és maradandó dekorációk készíthetők belőlük. Ehhez nincs szükség másra, csak egy kis időre, néhány tobozra, esetleg festékre, madzagra és itt-ott egy icipici ragasztóra - összegyűjtöttük a legszebb tobozból készült karácsonyi díszeket.

11 gyönyörűséges karácsonyi dekoráció tobozból: mutatósak, mégis egyszerű elkészíteni őket

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük