Csodaszép és illatos: a karácsonyi jácint a lakás éke lesz adventkor - 10 ötletet mutatunk
Csempéssz be egy kis tavaszt a téli, zord időjárásba.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pirosló mikulásvirág vagy a karácsonyi kaktusz mellett jácinttal is érdemes kidíszíteni a lakást vagy a karácsonyi asztalt, hiszen amellett, hogy frissességet és csodás illatot csempész az otthonodba, nagyon mutatós is.

A jácint kis termetű növény, hosszúkás, húsos levelei között, száron bukkannak fel a harangszerű, finom illatot árasztó virágai. Ugyanakkor fontos tudni, hogy hagymája és levelei mérgezőek, a kalcium-oxalát-kristályok és az alkaloidok a gyomorra és a bélrendszerre vannak rossz hatással, a szervezetbe jutva öklendezést és hányást válthatnak ki, így óvd a kicsi gyermekektől és házi kedvencektől!

Így dekorálj cserepes jácinttal

A cserepes jácint már novembertől elérhető a virágboltokban, egy kis csavarral hangulatos és egyedi díszítést készíthetsz belőlük: manapság már olcsón lehet hozzájutni olyan speciális, karcsúsodó nyakú üvegvázákhoz, melyekben jól mutatnak a jácint hagymái és aprócska virágai, amelyeknek virágba borulását az adventi időszakban követheted nyomon. Mutatjuk, milyen szép dekorációkat varázsolhatsz ebből az illatozó és mutatós növényből, ami ajándéknak is remek választás.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary, Pinterest

Ezt is szeretjük