Cukros-mézes mogyoró - 10 perc alatt elkészül, és fejedelmi ajándék
Ezt a ropogtatnivalót senki nem utasítja vissza. Jobb, ha egyből tripla adagot készítesz.
A Télapó zsákjában is van minden jó, közte a mogyoró, tehát ez az a rágcsálnivaló, amivel nem lehet mellényúlni. Ha csak egy kis aromás desszertre vágysz a szürke, nyúlós napokon, tíz perc alatt összecsaphatod ezt a fejedelmi nassot.
Bónusz tippként ajánljuk, hogy tripla adagot készíts, mert ezzel kipipálhatod az apróbb ajándékozást is. Mindenkinek őszinte lesz a mosolya, amikor a kezébe nyomod a pörkölt, mézes finomságot egy kis tüll- vagy nejlontasakban.
Cukros-mézes mogyoró
Hozzávalók:
- 15 dkg földimogyoró, de keverheted dióval és mandulával is
- 15 dkg cukor vagy méz, felesben
- mézeskalács-fűszerkeverék, de elegendő csak fahéj és szegfűszeg
- fél dl víz
Pirítsd meg a magokat egy serpenyőben, csak úgy magukban. Szórd meg cukorral, és miután karamellizálódott, csurgasd rá a mézet is. Ha mindenhol bevonta a cukormáz a mogyorót és a diót, hintsd rá a fűszereket is. Kisebb lángon vagy fokozaton kevergesd folyamatosan, hogy oda ne égjenek a fűszerek.
Lassan öntsd mellé a vizet is, és keverd a masszát, amíg el nem párolog a víz. Ügyelj arra, hogy a zamatos szirup beborítson minden magot. Végül egy szűrőbe borítsd ki őket, és hagyd lecsepegni és megszáradni. Ezután szervírozd kis tálkákban, vagy csomagold be karácsonyra. Garantált siker lesz!
OLVASD EL EZT IS!
- karácsonyi sütemény
- karácsonyi szokás
A tökéletes karácsonyi puding receptje
- muffin
- gyümölcskenyér
A legfinomabb karácsonyi sütemények receptjei
- bejgli
- zserbó