Csodás karácsonyi minták ablakra, ajtóra

Percek alatt elkészítheted

Ha a nagy rohanásban megfeledkeztél az ablakok és ajtók díszítéséről, még nem késő bepótolni!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még mindig nem késő, hogy készíts néhány karácsonyi díszt, és ünnepi hangulatot teremts az otthonodban. Olyan ötleteket gyűjtöttünk neked, melyek néhány perc alatt megvalósíthatók, mégis pompás díszei lehetnek az ajtódnak vagy ablakodnak.

Nem kell hosszan bíbelődnöd velük, és különösebb kézügyességet sem igényelnek, mégis ünnepi melegséget árasztanak nem csupán neked és a családodnak, hanem a hozzád belépő vendégednek, illetve azoknak is, akik elhaladnak az ablakod előtt.

Fenyőfa az ablakon

Amire szükséged lesz

  • hóspray
  • A/4-es papírlap
  • ceruza
  • olló

Fenyőfát rajzolni egyáltalán nem nehéz. Az egyetlen buktató a szimmetria lehet, de ezt könnyen kiküszöbölheted, ha félbehajtod a papírt, és a hajtott oldalra rajzolsz egy fél fenyőfát. Ha ezt kivágod, majd a papírt szétnyitod, a közepén egy teljesen szimmetrikus, fenyő alakú lyuk lesz.

Arra ügyelj, hogy a minta a papír közepén legyen, vagyis ne érjen hozzá se a lap aljához, se a tetejéhez, hanem néhány centi távolságra helyezkedjen el tőlük. Ha elkészültél, nincs is más dolgod, mint a papírlapot szorosan az ablak vagy az erkélyajtó üvegére szorítani, esetleg celluxszal felragasztani, majd a hóspray-vel befújni a papír közepét. Ezután távolítsd el a lapot az üvegről, és már el is készült a hóval borított fenyőfád.

Lépésről lépésre

Nézd meg karácsonyi videónkat, melyből megtudhatod, hogyan készíthetsz csodálatos ünnepi díszt az ablakodra!

Csillagos girlandok

Amire szükséged lesz

  • aranyszínű kartonpapír
  • hobbiboltban kapható kapcsok
  • olló

A kartonpapírból vágj csillagokat, de ügyelj arra, hogy egyforma méretűek legyenek. Ha szükséges, használj sablont, például egy csillag alakú tésztaszaggatót, vagy hajtsd meg többször a papírt. Fektess két csillagot egymásra, a felső és az alsó águkat tűzd össze a kapoccsal.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután fektesd őket egy asztalra, és a felső csillagot hajtsd meg úgy, hogy az asztal lapjára merőlegesen álljon. Az alsó csillag átellenes oldalát ugyancsak hajlítsd meg, így a csillagod háromdimenziós lesz. A többi kartondísszel is végezd el a műveletet, végül a kapcsoknál fogva akaszd egymásba a csillagokat, hogy elkészüljön a girland. Ha hosszabbakat készítesz, felfüggesztheted őket a függönytartóra, az ablak elé, de néhány rövidebb az ajtóra akasztva is mutatós ünnepváró dísz lehet.

Ezt is szeretjük