Bagi Iván: "Csak mennyország van, a pokol pedig az ember szívében lakozik"
A népszerű parodista legbenső világáról vall.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél hendikepesebben talán nem is indulhatott volna Bagi Iván élete, mára pedig az ország egyik legnépszerűbb parodistája és többkötetes szerző. Mialatt bejárta ezt az utat, maga is számos változáson ment keresztül.

Nemrégiben megjelent, Csak szeretet legyen című önéletrajzi írásában egyaránt vall pályáról, családról, szerelemről, illetve arról, hogy miként látja a világot. Íme, egy elgondolkodtató részlet!

"A hit kérdése erősen foglalkoztat"

2014. szeptember 6-án harmincnyolc éves lettem. Hatalmas mérföldkő az életemben, mágikus jelentőséggel bír, azért, mert anyukám 1938-ban született, tehát 1976-ban, harmincnyolc éves korában szült engem. Olyan volt megéli ezt a napot, mintha újjászülettem volna!

Megfogadtam, hogy ezentúl jobban odafigyelek magamra és másokra is.

Úgy érzem, elindultam azon az úton, hogy ne legyek többé másokra utalva. Ezt a jeles születésnapot tekintem a lelki gyógyulásom végének. Egy új korszak kezdete ez. Nagyon élvezem!

Ezek után talán nem meglepő, hogy a hit kérdése mostanában erősen foglalkoztat. 2014 nyarán minden követ megmozgattam azért, hogy szeptemberig megkeresztelkedjek. Mindenkinél érdeklődtem, de sajnos nem sikerült.

Itt született Jézus

Szeretnéd látni, hol látta meg a napvilágot Isten fia? Kattintsd végig az alábbi galériát!

"Megtart, önmagában véve is érték"

Nem találtam olyan papot vagy lelkészt, aki ebben a segítségemre lett volna. Mindenféle akadályt gördítettek elém: az volt a feltétel, hogy előtte egyéves tanfolyamra kellene járni, viszont ezt nem tudtam összeegyeztetni az aktuális munkáimmal.

Pedig sokat jelentett volna, ha a harmincnyolcadik születésnapomat megkeresztelkedett emberként ünnepelhettem volna. A hit rendkívül fontos, mert megtart, mert önmagában véve is érték, és mert viszonyítási pont.

"Hiszek az örök életben"

Abban is hiszek, hogy a vallás megszilárdítja az értékrendet, erősíti a hittudatot, hiszen elköteleződöm valami mellett. A tapasztalataim alapján azonban a papok sajnos nem túl segítőkészek - legalábbis akikkel eddig találkoztam.

A Bibliát ismerem, szoktam is forgatni. Egyelőre rejtély, hogy a tudatalattimban mi munkál, és miért vettem a fejembe olyan csökönyösen a keresztelkedést. Valószínűleg csak annyiról van szó, hogy szeretnék valahová szorosabban tartozni.

Emellett hiszek az örök életben, szerintem is létezik. Az én fejemben úgy áll össze a kép, hogy csak mennyország van, a pokol pedig az ember szívében lakozik. Egy cselekedet a mi viszonyaink között válik rosszá, torzzá, olykor pokolivá. Aki elkövet valamilyen gazságot, az nagyon kényelmetlenül érzi magát a saját bőrében, sőt, egyre rosszabbul lesz, mert rádöbben, mit követett el. Önmagától, a saját poklától pedig nem tud egykönnyen megszabadulni.

Ebből az állapotból persze ki lehet jönni - sok mindentől függ, milyen formában, kinél mennyire lassan vagy nehezen történik meg. Számtalan kérdés fogalmazódik meg bennem is.

Bagi Iván: Csak szeretet legyen

Hogyan lesz valakiből az ország egyik legnépszerűbb parodistája? Milyen érzés a reflektorfényben élni? Hogyan lehet feldolgozni, ha valaki gyermekotthonban nő fel? Mi táplálja a hitet, hogy a sanyarú körülmények ellenére is mindig van remény?

Bagi Iván ezekre a kérdésekre ad őszinte választ a Csak szeretet legyen! című önéletrajzi könyvében. Most először és utoljára beszél vigasztalan gyermekkoráról; megosztja az olvasóval a múlt és jelen vicces, olykor tragikomikus pillanatait - mesél Nacsa Olivérrel való töretlen barátságáról, a menedzserével való megismerkedéséről, TV-műsorokról, ismert pályatársakról és lelkes rajongókról.

Szó esik nagy, fiatalkori szerelmekről, meghatározó olvasmányélményekről, emlékezetes fellépésekről, kalandos vonatutakról, fárasztó sprintekről, és azt is megtudhatjuk, miért bűvös szám a harmincnyolc.

A szerző saját példáján keresztül bizonyítja be: hittel, akaraterővel, kitartással és szorgalommal bármit el lehet érni!

Kiadja a Jaffa Kiadó.
A könyv ára 2520 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük