3 hipergyors karácsonyi desszert

Plusz 101 ünnepi sütemény

Készíts az ünnepre mesés süteményeket, melyeket a család apraja-nagyja élvezettel fog falatozni!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsony nem múlhat el roskadozó süteményes tálak és tányérok nélkül, kösd hát fel a kedvenc kötényed, és irány a konyha! Mesés receptjeink között kedvedre válogathatsz, sőt, akár az összeset is kipróbálhatod, ha úgy tartja kedved.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

Elkészítésük igazán egyszerű, és nem is túl időigényes, így nem kell a karácsony előtti napokat a tűzhely mellett töltened. Csak egyre ügyelj, süss bőven, mert a falánk kis manók hamar bekebelezik a frissen sült, illatozó sütiket!

Vaníliás félholdak

Hozzávalók a kiflikhez:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor

Hozzávalók a szóráshoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a dióval és a porcukorral gyúrd össze. Csípj le a tésztából diónyi darabokat, és formázz belőlük minikifliket. Langyos sütőbe tedd be a süteményt, és 10-15 perc alatt süsd készre. A langyosra hűlt félholdakat hintsd meg a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, és már tálalhatod is.

Narancsos csokitorta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag főzős csokipuding
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 1 csipet só
  • tej
  • mandarin

A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverd habosra. A lisztet a sütőporral vegyítsd össze, és keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjékből a csipetnyi sóval verj kemény habot, majd óvatos mozdulatokkal dolgozd a tésztához. A kivajazott, kilisztezett sütőformába simítsd bele a piskótát, és előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Amikor kész, hagyd a sütőben kihűlni.

A csokipudingot a hátulján leírtak alapján főzd fel tejjel és cukorral. A narancs héját keverd bele a pudingba, majd, amikor besűrűsödött, kend az egészet a piskótára. A tetejét vagy néhány gerezd mandarinnal díszítsd, vagy az egészet rakd tele gyümölcsszeletekkel. Ebben az esetben fixáld zselatinnal.

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor

A kandírozott gyümölcsöket keverd össze a mazsolával, az apróra vágott dióval és mandulával. Locsold rá a rumaromát, és tedd félre állni. A vajat a cukorral és a tojásokkal keverd össze. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd keverd bele a citromhéjat is.

A kandírozott gyümölcsöket forgasd a lisztbe, így nem süllyednek le a tészta aljába. Keverd hozzá a masszához, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás - például őzgerinc - sütőformába.

Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre. Amikor megsült, borítsd ki, majd tekerd konyharuhába, és várd meg, míg kihűl. Ízlésed szerint szórd meg a tetejét porcukorral.

Ezt is szeretjük