2 csodálatos ajándéktipp

Borkedvelőknek

Nehéz megajándékozni azt, aki ért a borokhoz, de nem lehetetlen. Két gyönyörű könyvet ajánlunk, nem csak borsznobok megajándékozására.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A minőségi borfogyasztás egyre inkább elterjed, köszönhetően a magyar bor egyre jobb hírének, a rengeteg rendezvénynek, ahol sokan megismerkedhetnek a borok csodálatos világával.

Természetesen egyre több a hozzáértő is, akiknek megajándékozása nem könnyű, főleg, ha magad nem beszélsz perfektül a borok nyelvén.

Ha nincs kedved kutatókörútra indulni, de tudod, hogy valaki a bornak örülne legjobban karácsonyra, akkor irány egy könyvesbolt. Két csodálatos kötet is megjelent nemrégiben. Egyikben sem csalódhatnak a hozzáértők.

Bor

Szakértőknek és kezdőknek

A bor életérzés: az ízletes szőlőlé évszázadok óta az öröm és az élvezet jelképe. Ízbeli sokfélesége, a szőlőfajták végtelen gazdagsága és az előállításhoz szükséges különféle módszerek egyetlen más italhoz sem hasonlítható élménnyé teszik.

A Bor új, teljesen átdolgozott kiadásában minden megtalálható, amit a borról tudni érdemes. A könyv olvasása közben a nemes nedűt kedvelő olvasó igazi borszakértővé válik.

Szakszerűen, és mégis könnyen érthetően bemutat mindent, amit a borkultúra ma jelent: a bor történetét, sajátosságait, hagyományait, egészségre gyakorolt hatását. A legfontosabb szőlőfajtáktól a kóstoltatás művészetéig mindenről tájékozódhatnak belőle a bor iránt érdeklődők, de azoknak is sok új információt rejt, akik már alaposan beásták magukat a témába. Őket főleg a könyv második fele érdekelheti. Sőt, nem is fele, hiszen a könyv legnagyobb részét a világ borvidékeinek részletes bemutatása teszi ki.

Az egyes országokkal foglalkozó rész a klasszikus termőterületek mellett újonnan felfedezett vidékeket is bemutat, például Angliát vagy Szlovéniát, és megismertet a tengerentúli - dél-amerikai, kínai vagy csendes-óceáni - borok egyre növekvő fontosságával. Számtalan színes illusztráció, valamint részletes térképek egészítik ki a szöveget. A könyv egyszerre érzéki élmény és alapos bevezetés a bor világába.

Szerkesztette: André Dominé.
Kiadja a Vince Kiadó.
Ára 12 ezer forint.
A könyvet itt megrendelheted.
Bár mindkét könyv önmagában is csodálatos ajándék, ne szúrj ki a megajándékozottal, és csomagolj mellé egy palackot a jobbik fajtából. Ugyanis garantált, hogy a könyvek olvasása közben a dugóhúzó után nyúl a delikvens.

Magyar Borok Évkönyve 2009

A magyar borok szerelmeseinek

2003 óta jelenik meg a Magyar Borok Évkönyve. Közérthetően és részletesen mutatja be Magyarország borvidékeinek legjobb nedűit.

A borkedvelő olvasók számára közérthető, látványos, egyben olvasmányos módon adja át a piacon fellelhető borokról összegyűjtött információkat. Azok, akik naprakészek kívánnak lenni a magyar borok tekintetében, egy helyen megtalálnak rengeteg olyan információt, melyet máshol nem, vagy csak részleteiben.

Ajánljuk műkedvelők számára is, akik csak néha foglalkoznak a témával, hiszen a gyönyörű palack- és hangulatfotók garantáltan meghozzák a kedvet egy jó pohár bor elkortyolgatásához. A borok mellett számos magyarázó szöveg található, így az sem jön zavarba, aki nem tudja, mi az a tannin, vagy, hogy eszik-e vagy isszák a barrique-ot.

A könyv szerkesztői minden borvidékről választottak néhány pincészetet, és a pincészetektől pár bemutatásra érdemes bort. A gyönyörűen fényképezett oldalakon a borászok is helyet kaptak, akik személyes hangvételű írásokkal gazdagítják az évkönyvet, így bárki bepillantást nyerhet a borkészítés kulisszatitkaiba. A szerkesztők nem pontoznak, a borok minősítését az olvasókra hagyják.
Akinek pedig nem lenne elég egy pohár bor, annak ott a pálinkaajánló és a pezsgőkalauz.

Főszerkesztő: Komlósi Amina.
Kiadja a Bond Age Kft.
Ára 6900 forint.
A könyvet az Alexandra, a Libri, a Líra&Lant boltjaiban, a Bookline-on, illetve a Tesco és Metro üzletekben vásárolhatod meg.
Ezt is szeretjük