Egy elvált nőbe szeretett bele a herceg - Feladta érte az agglegényéletet
Ismerd meg a brit királyi család szerelmi történeteit, ahol romantika és botrány keveredett egymással.

Dia

	VIII. Edward és Wallis Simpson	V. György király trónvárományos fia nagy nőcsábász hírében állt, az 1920-30-as években több kalandjáról is megszellőztettek részleteket a korabeli bulvárlapok. Megállapodni sehogyan sem akart, és míg öccse már boldog házasságban élt két lányával, ő továbbra is nőtlen maradt. Azonban mikor megismerkedett az amerikai Wallis Simpsonnal, őrülten beleszeretett. Az asszony ekkor már túl volt második válásán, ami igencsak szúrta az angol politikai elit szemét.	Amikor V. György meghalt, Edwardon volt a sor, hogy kövesse apját a trónon. De mivel a parlament és az egyház ellenezte, hogy feleségül vegyen egy elvált nőt, inkább úgy döntött, lemond a trónról öccse javára, és megtartja szerelmét.	 

VIII. Edward és Wallis Simpson

V. György király trónvárományos fia nagy nőcsábász hírében állt, az 1920-30-as években több kalandjáról is megszellőztettek részleteket a korabeli bulvárlapok. Megállapodni sehogyan sem akart, és míg öccse már boldog házasságban élt két lányával, ő továbbra is nőtlen maradt. Azonban mikor megismerkedett az amerikai Wallis Simpsonnal, őrülten beleszeretett. Az asszony ekkor már túl volt második válásán, ami igencsak szúrta az angol politikai elit szemét.

Amikor V. György meghalt, Edwardon volt a sor, hogy kövesse apját a trónon. De mivel a parlament és az egyház ellenezte, hogy feleségül vegyen egy elvált nőt, inkább úgy döntött, lemond a trónról öccse javára, és megtartja szerelmét.
 

Dia

	VI. György király és Lady Elizabeth Bowes-Lyon	Albert herceg bátyja, VIII. Edward lemondása után, 1936-ban került a trónra és ezzel együtt a figyelem középpontjába. Az addig visszahúzódó életet élő trónörökösnek így nagy kihívást jelentett közszereplőként elindítani uralkodói éveit.	1923-ban kötött házasságot Lady Elizabeth Bowes-Lyonnal. Ő volt az első a királyi család történetében, aki nem királyi házból választott feleséget magának. Ezt a tettét kimondottan modern lépésnek és a monarchia korszerűsítésének tartotta a közvélemény. Boldogságukat két lányuk, Erzsébet - a későbbi királynő - és Margaret tette teljessé.	 

VI. György király és Lady Elizabeth Bowes-Lyon

Albert herceg bátyja, VIII. Edward lemondása után, 1936-ban került a trónra és ezzel együtt a figyelem középpontjába. Az addig visszahúzódó életet élő trónörökösnek így nagy kihívást jelentett közszereplőként elindítani uralkodói éveit.

1923-ban kötött házasságot Lady Elizabeth Bowes-Lyonnal. Ő volt az első a királyi család történetében, aki nem királyi házból választott feleséget magának. Ezt a tettét kimondottan modern lépésnek és a monarchia korszerűsítésének tartotta a közvélemény. Boldogságukat két lányuk, Erzsébet - a későbbi királynő - és Margaret tette teljessé.
 

Dia

	Erzsébet királynő és Philip herceg	Erzsébet, a trón első számú várományosa csupán 13 éves volt, mikor megismerkedett a görög herceggel, és azonnal egymásba szerettek. Titkos levelezésbe kezdtek, és öt év után el is jegyezték egymást. A hosszú és romantikus udvarlást pazar esküvő követte 1947-ben, amelyet akkor még csak a rádió közvetített.	A párnak két gyermeke született - Károly herceg és Anna hercegnő - a trónra lépés előtt, és kettő - András és Edward herceg - azt követően.	 

Erzsébet királynő és Philip herceg

Erzsébet, a trón első számú várományosa csupán 13 éves volt, mikor megismerkedett a görög herceggel, és azonnal egymásba szerettek. Titkos levelezésbe kezdtek, és öt év után el is jegyezték egymást. A hosszú és romantikus udvarlást pazar esküvő követte 1947-ben, amelyet akkor még csak a rádió közvetített.

A párnak két gyermeke született - Károly herceg és Anna hercegnő - a trónra lépés előtt, és kettő - András és Edward herceg - azt követően.
 

Dia

	Károly herceg és Diana	A köztudottan tragikus kimenetelű kapcsolat nem indult szerencsésen. Károly ugyanis érzelmileg sohasem szakadt el fiatalkori szerelmétől, Camillától, és az egészen fiatalon hercegnővé váló Diana - mindössze 18 éves volt, mikor férjhez ment - rettentő félénk volt. A hatalmas médiafigyelem sokkolta a lányt, férje titkos viszonya pedig féltékennyé és bizonytalanná tette.	Az esküvőt követő évben megszületett Vilmos herceg, majd röviddel azután Henry herceg, de a gyerekek sem oldhatták fel a feszültséget a pár viszonyában. 1992-ben a brit miniszterelnök bejelentette a pár szétköltözését, amit 1996-ban válás követett. Sajnos azonban ez sem hozott hosszú boldogságot Diana életébe, akit egy év múlva életét vesztette egy autóbalesetben.	 

Károly herceg és Diana

A köztudottan tragikus kimenetelű kapcsolat nem indult szerencsésen. Károly ugyanis érzelmileg sohasem szakadt el fiatalkori szerelmétől, Camillától, és az egészen fiatalon hercegnővé váló Diana - mindössze 18 éves volt, mikor férjhez ment - rettentő félénk volt. A hatalmas médiafigyelem sokkolta a lányt, férje titkos viszonya pedig féltékennyé és bizonytalanná tette.

Az esküvőt követő évben megszületett Vilmos herceg, majd röviddel azután Henry herceg, de a gyerekek sem oldhatták fel a feszültséget a pár viszonyában. 1992-ben a brit miniszterelnök bejelentette a pár szétköltözését, amit 1996-ban válás követett. Sajnos azonban ez sem hozott hosszú boldogságot Diana életébe, akit egy év múlva életét vesztette egy autóbalesetben.
 

Dia

	Károly herceg és Camilla	Károly herceg egy pólómérkőzésen ismerkedett össze a fiatal Camillával, akitől a katonai szolgálata szakította el. És mivel addig a herceg nem kérte meg Camilla kezét, a lány egy másik udvarlójához ment hozzá. Ám viszonyukat később folytatták, amit igyekeztek titokban tartani.	Mikor Camilla házasságát hivatalosan is felbontották, rá egy évre Károly is kieszközölte a válást. Az akadályok látszólag elgördültek útjukból, azonban Diana tragédiája hosszabb visszahúzódást kényszerített rájuk, mint ahogy azt előtte tervezték. Csak 2005-ben házasodtak össze, azzal a kikötéssel, hogy ha Károly a trónra lép, Camilla nem viselheti a királyné címet. Vagyis ezúttal a politika rábólintott arra, hogy a trón várományosa egy elvált asszonnyal keljen egybe, de megszabta hozzá a feltételeket.	 

Károly herceg és Camilla

Károly herceg egy pólómérkőzésen ismerkedett össze a fiatal Camillával, akitől a katonai szolgálata szakította el. És mivel addig a herceg nem kérte meg Camilla kezét, a lány egy másik udvarlójához ment hozzá. Ám viszonyukat később folytatták, amit igyekeztek titokban tartani.

Mikor Camilla házasságát hivatalosan is felbontották, rá egy évre Károly is kieszközölte a válást. Az akadályok látszólag elgördültek útjukból, azonban Diana tragédiája hosszabb visszahúzódást kényszerített rájuk, mint ahogy azt előtte tervezték. Csak 2005-ben házasodtak össze, azzal a kikötéssel, hogy ha Károly a trónra lép, Camilla nem viselheti a királyné címet. Vagyis ezúttal a politika rábólintott arra, hogy a trón várományosa egy elvált asszonnyal keljen egybe, de megszabta hozzá a feltételeket.
 

Dia

	Vilmos herceg és Katalin	Erzsébet királynőhöz hasonlóan nekik is hosszú és romantikus kapcsolat adatott meg a házasságuk előtt, és boldogságuk továbbra is töretlen. A tündérmese kettejük életében beteljesedni látszik: a középosztályból származó lány megismerkedett a herceggel, aki beleszeretett és elvette feleségül, majd hazavitte gyönyörű palotájába.	 

Vilmos herceg és Katalin

Erzsébet királynőhöz hasonlóan nekik is hosszú és romantikus kapcsolat adatott meg a házasságuk előtt, és boldogságuk továbbra is töretlen. A tündérmese kettejük életében beteljesedni látszik: a középosztályból származó lány megismerkedett a herceggel, aki beleszeretett és elvette feleségül, majd hazavitte gyönyörű palotájába.
 

Dia

	András herceg és Sarah Fergusson	A királynő második fia, András herceg is sokáig boldog házasságban élt Sarah Fergussonnal - akitől két lánya született -, ám 1996-ban elváltak. Ezután is odaadó szülők maradtak, és a legutóbbi híresztelések szerint azon gondolkodnak, hogy ismételten összekössék életüket.	 

András herceg és Sarah Fergusson

A királynő második fia, András herceg is sokáig boldog házasságban élt Sarah Fergussonnal - akitől két lánya született -, ám 1996-ban elváltak. Ezután is odaadó szülők maradtak, és a legutóbbi híresztelések szerint azon gondolkodnak, hogy ismételten összekössék életüket.
 

Dia

	Anna hercegnő és Mark Phillip kapitány	Erzsébet királynő egyetlen lánya, a lovassportok egyik angliai kulcsfigurája, Anna 1973-ban kötött házasságot a királynő őrségéhez tartozó dragonyos tiszttel. Kapcsolatukból két gyermek született - lányuk folytatja az anyai hagyományokat, és maga is versenyzőként vesz részt lovasviadalokon.	Azonban ez a házasság is megromlott, 1992-ben Anna hercegnő elvált a kapitánytól, és még ugyanabban az évben összeházasodott Timothy Laurence tengerészparancsnokkal.

Anna hercegnő és Mark Phillip kapitány

Erzsébet királynő egyetlen lánya, a lovassportok egyik angliai kulcsfigurája, Anna 1973-ban kötött házasságot a királynő őrségéhez tartozó dragonyos tiszttel. Kapcsolatukból két gyermek született - lányuk folytatja az anyai hagyományokat, és maga is versenyzőként vesz részt lovasviadalokon.

Azonban ez a házasság is megromlott, 1992-ben Anna hercegnő elvált a kapitánytól, és még ugyanabban az évben összeházasodott Timothy Laurence tengerészparancsnokkal.

Dia

	Margit hercegnő és Antony Armstrong-Jones	Erzsébet királynő húga sokkal szabadabb életet élt, mint nővére. Számos kapcsolat előzte meg Peter Townsend kapitánnyal folytatott románcát, amelyből házasság végül nem lett, bár a katonatiszt megkérte a fiatal hercegnő kezét. Az akkor már elvált férfival kötött házasság nem vetett volna jó fényt Margitra és a monarchiára, és az egyház és a politikai elit tanácsadói meggyőzték Margitot, hogy mondjon nemet Townsendnek.	Végül Antony Armstrong-Jones fotográfushoz ment feleségül, miután megtudta, hogy a külföldi szolgálatra delegált Townsend megkérte belga barátnője kezét. Margit és Anthony 1960-ban tartott esküvője volt az első királyi esküvő, amelyet közvetített a brit televízió.

Margit hercegnő és Antony Armstrong-Jones

Erzsébet királynő húga sokkal szabadabb életet élt, mint nővére. Számos kapcsolat előzte meg Peter Townsend kapitánnyal folytatott románcát, amelyből házasság végül nem lett, bár a katonatiszt megkérte a fiatal hercegnő kezét. Az akkor már elvált férfival kötött házasság nem vetett volna jó fényt Margitra és a monarchiára, és az egyház és a politikai elit tanácsadói meggyőzték Margitot, hogy mondjon nemet Townsendnek.

Végül Antony Armstrong-Jones fotográfushoz ment feleségül, miután megtudta, hogy a külföldi szolgálatra delegált Townsend megkérte belga barátnője kezét. Margit és Anthony 1960-ban tartott esküvője volt az első királyi esküvő, amelyet közvetített a brit televízió.

Ezt is szeretjük
Fotó: