10 szerelmes idézet, amivel leveheted a lábáról a pasit
Ne elégedj meg a képeslapküldők egyszerű sablonszövegeivel, amikor híres írók tollából is válogathatsz!

Akár az e-mailes, akár a képeslapos formát választod Valentin-napi üdvözletként, ne tudd le egyetlen szóval vagy közhellyel az üzenetet. Számos remek író, költő, vagy más híresség tollából válogathatsz szebbnél szebb idézeteket, melyek tökéletesen szavakba öntik azt, amit te is érzel.

A paletta igencsak széles, így a következő válogatáscsokorba csak néhány kiemelkedően szép idézetnek jutott hely. Azonban közös bennük, hogy még a szerelem ünnepétől legjobban tartózkodó pasit is leveszi a lábáról egy csodaszép gondolat. Válogass közülük!

Híres magyarok szavaival

Radnóti Miklós

Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagy más világ,
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal
hűs tenyeredben. 

Krúdy Gyula

Száguldhat az élet ezután tüskön-bokron át ... de nem lehet oly messzeségbe elnyargalni, hogy ennek az órának az emléke örökké elenyésszen .... ott van a kézfogás lépcsője, majd a tekinteté, a hangé, a csóké ... az ölelkezések erkélye ... végül a torony csúcsán ... A szerelem, amiért mindnyájan a világra jöttünk.

Ady Endre

Ha epedő dal száll föl szívemből,
Teneked legyen szentelve dalom,
Hiszen Te voltál, aki szeretni,
Aki dalolni
Megtanítottál, édes angyalom!

Mi a szerelem?

John Rochester

A szerelem az a parányi édesség, amit az ég csöppent az élet serlegébe, hogy annak keserű italát elviselhetővé tegye.

Franklin P. Jones

Nem a szerelem az, mely a világot mozgatja. De csak amiatt érdemes élnünk benne.

Michel de Montaigne

Ha mindenképp meg kell mondanom, hogy miért szerettem, csak azt tudom mondani, hogy azért, mert ő volt ő, és én voltam én.

Fuchs Éva

Általában az egyik ember lehúzza magához a másikat. Az egyik szeretne léggömbként felszállni, a másik csupán holt súly rajta. Két ember, egy férfi meg egy nő, ha igazi lélektársak, egy megadott létidőben találkozva képesek együtt felszállni léggömb-párban.

Élet szerelem nélkül?

Móra Ferenc

Nem egész ember az, akinek életét egy mély, mindenekfelett uralkodó szerelem meg nem nemesítette.

Henry Van Dyke

Az idő túl lassú azoknak, akik várnak, túl gyors azoknak, akik félnek, túl hosszú azoknak, akik gyászolnak, túl rövid azoknak, akik örvendnek. Ám azoknak, akik szeretnek, az idő nem számít.

Emily Bronte

Életem nagy értelme: ő. Ha mindenki más elpusztulna, és csak ő maradna életben: általa továbbélnék én is! De, ha mindenki megmaradna, csak ő pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének.

Ezt is szeretjük