Hogy nézne ki ma Báthory Erzsébet vagy Jane Austen? Csodás képeket készített a grafikus

Becca Saladin megmutatja, milyenek lennének a történelem híres alakjai a modern korban.

tortenelmi szemelyek ma cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A történelem híres személyeiről készült szobrok, festmények, rajzok láttán sokan elgondolkoznak, vajon milyenek lennének akkor, ha a mi időnkben éltek volna. A dallasi grafikus úgy döntött, nemcsak elképzeli, hanem meg is mutatja ezt.

Becca Saladin valahogy mindig úgy érezte, távol állnak tőle a különböző korok jelentős emberei, a történelemre pedig inkább egy filmként tudott csak gondolni, mint valós események sorozataként. Hogy ezt a hozzáállását megváltoztassa, elhatározta, hogy megalkotja a nagy alakok mai külsejét.

Így néznének ki a hírességek ma

Úgy vélte, sokkal közelebb kerül majd hozzá a történelem, sokkal jobban a részének érezheti magát, ha láthatja, hogyan néznének ki a hírességek a modern korban. Ezért grafikustudását felhasználva szép sorban elkezdte létrehozni a mai változatukat, az eredményt pedig posztolta az Instagramra a Royalty Now profil alatt.

Képei gyorsan ismertté váltak, hirtelen hatalmas érdeklődés vette körül munkáit, ma pedig már 304 ezren követik az Instán, de a TikTokon és a Facebookon is megmutatja alkotásait. Folyamatosan újabb és újabb képeket készít, sőt követői kéréseit is figyelembe veszi. A véreskezűként ismert Báthory Erzsébetet gyönyörű fiatal nőként képzelte el: arcvonásait megtartotta, de új frizurát, lágy sminket és modern ruhát kapott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az 1775-ben született regényírónőt, Jane Austent sem hagyta ki a sorból, sőt ő volt az egyik első híresség, akinek újraalkotta külsejét. 

A katolikus szentté, francia nemzeti hőssé vált parasztlány, Jeanne d'Arc a grafikus szerint ma rövid, frufrus bobfrizurát viselne.

A brit Viktória királynőnek fiatalkori énjét alkotta meg: gyönyörű, hullámos tincseket varázsolt neki.

VIII. Henrik angol király negyedik felesége, Klevei Anna a grafikus szerint ma hullámos, vállig érő frizurát viselne, arcát pedig lágy sminkkel hangsúlyozná.

Az egyik leghíresebb szultána, Hürrem igazi szépség lenne ma is.

A regényíró Charlotte Brontë csodás lenne ma vörös rúzzsal és franciás stílusú frizurával.

Mennyit tudsz VIII. Henrikről és feleségeiről?

VIII. Henrik a történelmi források szerint hatszor nősült, és nem csupán válással, hanem előfordult, hogy kivégzéssel szabadult meg asszonyaitól. Te mennyit tudsz a hírhedt király romantikus kapcsolatairól? Mennyire ismered a feleségeit? Tudod, ki volt az első vagy épp az utolsó hitvese? Teszteld magad kvízünkben!

(Borító- és ajánlóképek: Instragram/Royalty Now.)

Ezt is szeretjük