Hogy nézne ki ma Boleyn Anna, Nagy Katalin vagy Nofertiti? Lenyűgöző képeken mutatja meg a grafikus
Csodás, modern képeket alkot a grafikus a történelmi személyekről: megmutatja, szerinte hogy festenének ma.

boleyn anna cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könyveknek, a filmeknek és az internetnek köszönhetően sokan fel tudják idézni, hogy nézhettek ki a történelem híres alakjai. Valószínűleg mindenkinek bevillan Kleopátra, Nofertiti vagy épp Julius Caesar arca a szobrokról, rajzokról és festményekről. De azon már kevesebben gondolkodtak el, milyenek lennének ma.

A grafikus, Becca Saladin mindig is szerette a történelmet, és körülbelül egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy ötvözi imádott munkájával. Azóta hatalmas sikert ért el különleges, egyedi képeivel, Instagramját pedig már 261 ezren követik.

A történelem híres női ma

Egyszer, amikor volt egy kis szabadideje, elhatározta, hogy modern külsőt varázsol kedvenc történelmi alakjának, Boleyn Annának, és megnézi, milyen is lenne sikkes frizurával, sminkkel. A márkinőről készült festmény és a Photoshop segítségével valósította meg elképzelését: kifestette a szemeit, új ruhát adott rá, és nagyon elégedett volt az eredménnyel. Sokkal közelibbnek érezte VIII. Henrik feleségét, ezért úgy döntött, más híres nőkkel és férfiakkal is folytatja a munkát, majd megosztotta a képeket az egész világgal.

Boleyn Annát egyébként már többször átalakította, most erősebb, merészebb sminket és copfot kapott. Becca Saladi folyamatosan újabb és újabb posztokkal örvendezteti meg rajongóit. A legutóbbiakat gyűjtöttük össze.

Mostanában egyre több kérést kap a követőitől: Nagy Katalin átalakítása például kifejezetten az ő kívánságuk volt.

A cikk az ajánló után folytatódik

A cárnő mesés, hullámos fürtjei és stílusa a második képen szerintünk Vilmos herceg feleségére, Katalinra emlékeztetnek.

Nofertiti a grafikus szerint napjainkban is igazi szépség lenne.

Hürrem szultánának rövidebb vörös frizurát alkotott, és a szempilláit is kifestette egy kicsit.

Úgy vélte, Medici Katalin arcából alapból is sugárzott az intelligencia, ezt pedig a második képen is megőrizte.

A francia királyné, Marie Antoinette valószínűleg ma is igazi stílusikon lenne.

I. Erzsébet is modern, sikkes külsőt kapott: a grafikus képén olyan, mint egy modell.

A rettegett afrikai uralkodónő, Nzinga Mbandi szintén új frizurát, és hangsúlyosabb sminket kapott.

Képeken az ókor legnagyobb uralkodónői

Bár a történelemkönyvek az ókori uralkodók közül leginkább a férfiakat emelik ki, az erős női vezetőkről sem szabadna megfeledkezni. Képeken mutatjuk azokat az uralkodónőket, akik mély nyomot hagytak országuk történetében és a történelemben is. Határozott, bátor és páratlan vezetők voltak, akik az egész társadalmukra nagy befolyást gyakoroltak. A következő asszonyok nevét mindenkinek ismernie kellene.

Képek: Instagram/royalty_now_.

Ezt is szeretjük