Tabupasik az online társkeresőkről, akivel nem szabad randiznod

Ezekre a jelekre figyelj!

Ha résen vagy, kiszűrheted a szexvadászt és a kétségbeesettet is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az internetes társkeresés sokak számára furcsa, gyanút keltő tevékenység, míg mások valódi esélyt látnak benne arra, hogy megtalálják életük párját. Tény, hogy a virtuális jelenlét egyre elfogadottabb módja a társkeresésnek. Ám ugyanúgy, mint a világhálón sok helyen, itt is több lehetőség adódik a megtévesztésre, illetve arra, hogy egy-egy jól hangzó adatlap félrevezessen. 

Persze sok ember iratkozik fel pusztán kíváncsiságból, vagy azért, hogy növelje az esélyeit, mert kevesebb energiája jut a fizikai világban való ismerkedésre. Ám találhatók itt lelkileg sérültek és gyors, könnyen megszerezhető szexre vágyók is, csakúgy, mint már elkötelezettek.

A net nagyobb kísértés lehet arra, hogy valaki más színben tűnjön fel, esetleg jobbnak látsszon, mert itt mindenkinek nagyobb tere jut arra, hogy tetszőleges személyiséget építsen fel, mint élőben. Nézd meg, kikkel légy gyanakvó!

Csak barátkozik

Furcsállható, ha valaki barátkozni jár egy randioldalra. Előfordulhat, hogy tényleg ebben látja a lehetőséget arra, hogy új barátokat szerezzen, ám általában gyanút keltő ez a magatartás. Az ilyen típusú férfi utal arra, hogy nincsenek elképzelései arról, milyen kapcsolatot keres, inkább azt hangsúlyozza, hogy szeret csak úgy lazán ismerkedni, új emberekkel találkozni, azután bármi kialakulhat. Elsőre még felszabadítónak is tűnhet, hogy valaki nem gyakorol nyomást, hiszen eleinte nem is érdemes túl nagy elvárásokat táplálni a másik iránt.

Lehet, hogy azt szeretné elkerülni, hogy túl görcsösnek látszódjon, de az is előfordulhat, hogy a felelősséget igyekszik elhárítani, ami megnehezítheti a sikeres kapcsolatot. Nem kizárt, hogy egy kapcsolatban élő ember áll mögötte, aki csak szórakozást keres, vagy valaki, aki más okból nem akar komoly kapcsolatot.

Szexközpontú

Nem túl bíztató jel, ha valaki már rögtön az adatlapján, de legkésőbb az első levelében megemlíti, hogy hogyan szeret szexelni, és téged is erről faggat. Lehet, hogy megpróbálja egy kis vicceskedéssel elvenni a dolog élét, vagy egyenesen közli, hogy szerinte ez milyen fontos része az életnek, esetleg szemrehányóan visszakérdez: Miért, szerinted ez nem fontos? Mindezekkel elaltatni igyekszik a gyanakvásodat, főleg, ha egyébként még túláradóan kedves is, látatlanul is agyondicsér, vonzók a paraméterei, ám túl gyorsan nyomul, és meglehetősen rámenős.

Ha folyton rossz pasikba futsz bele

Ha úgy érzed, mindent megteszel, ám kitartóan elkerülnek a férfiak, akik megfelelőek lennének, érdemes utánajárnod a mélyebb okoknak. Videónkból kiderül, hogyan!

Kétségbeesett

Kerüld el azt is, aki kétségbeesett, illetve görcsösen akar társat! Ennek állhat az is a hátterében, hogy szorítja őt az idő, de az is, hogy gyorsan szeretné kikúráltatni magát a legutóbbi csalódásból. Vannak olyan emberek, akik azért keresnek társat, mert szorítják őket a körülmények, például szeretnének a családjuk kedvére tenni. Olyan mondatok jellemzik a hasonló típust, mint "Minden barátom megházasodott", "Valószínűleg ideje, hogy megházasodjam", "Lehet, hogy éppen erre a változásra van szükségem."

A hasonló típusba tartozik a tapadós is, aki ha nem is napi 20 üzenet küld, de e-mailek, és ha módja van rá, akár ajándékok pergőtüzét is produkálja. Túl kedvesnek tűnik, aki túlzottan a női igényekre szabja bemutatkozását. Gyakran meglepően sokat ígér, hiszen mindent be kell vetnie, hogy meggyőzzön arról, érdekedben áll őt választani.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Csak a külső számít

Akinek csak a külső számít, az részletes leírást ad arról, hogy hogyan kell kinéznie a számára ideális nőnek, esetleg kiemeli, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezők kerüljék el őt. Lehet, hogy van olyan sportszerű, hogy ő is biztosítja a lehetséges jelölteket arról, hogy hasonlóan színvonalas megjelenéssel rendelkezik, de ez persze korántsem feltétel. Ők általában szorongó emberek, akiknek a nyilvánosság előtt kell egy retikül, ami ellensúlyozza belső bizonytalanságukat vagy önbecsülésük hiányát.

Cikkünk megírásában Barbara és Allan Pease Ha a szerelmes gondolkodna című könyve segített.

Ezt is szeretjük