Melanie Griffith lánya is szexszimbólum szeretne lenni? Tudd meg, miért vállalta el a szerepet!
A szürke ötven árnyalata című film színésznőjének vallomása. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dakota Johnson kétségkívül berobbant az érdeklődés középpontjába, őt azonban már akkor is érdekelte A szürke ötven árnyalata és Anastasia szerepe, amikor a film forgatása még terv szintjén sem létezett.

- A világ olyan gyorsan változik, és rövid idő alatt olyan sok dolog történik, hogy a szex a könyvben - amit nagyon nyíltan és irodalmi igényességgel ábrázolnak - felszabadítóan hatott az emberekre - mesélt Dakota Johnson A szürke ötven árnyalata iránti rajongásáról.

Amikor Dakota Johnson megtudta, kik állnak a tervezett produkció mögött, lelkesedése csak fokozódott:

- Elolvastam a trilógiát, hogy kiderüljön, tudnék-e hinni a projektben, és képes vagyok-e kapcsolódni a történethez. Egy évvel később jelentkeztem az első meghallgatásra. Többször is megnézték, elég jó vagyok-e, aztán megkaptam a szerepet. Azt hiszem, azért volt ilyen szerencsém, mert olyan színésznőt kerestek, aki egy kis vidámságot és humort csempész ebbe a nagyon drámai anyagba.

A film rendezője is mesélt Dakotáról

Sam Taylor-Johnson, a film rendezőnője így mesélt arról, miért Dakota Johnsont találta a leginkább alkalmasnak a szerepre:

- Amint megláttam Dakotát, tudtam, hogy ő lesz Anastasia. Megvolt benne mindaz az egyensúly, ami a szerephez kellett: sebezhetőség, vagányság, szépség és bátorság - mondta el Sam Taylor-Johnson. - Dakotát nagyon korán megtaláltuk, és tudtuk, hogy övé a szerep, de meg kellett hallgatnunk még több száz színésznőt, hogy biztosak lehessünk abban, minden lehetőséget kimerítettünk. Tudtam, hogy csak ő lehet Anastasia, folyton ez lüktetett a fejemben. Dakota birtokában volt Ana bölcsességének, bájának és intelligenciájának, és úgy kelti életre a karaktert, ahogyan senki más nem tudná.

Ana valódi karaktere

Ana egyszerre tipikus és atipikus negyedéves egyetemista: sokat tanuló, okos angol szakos hallgató, aki még mindig eljár bulizni, de szexuálisan tapasztalatlan, mert még nem találta meg a megfelelő partnert.

- Amikor Christian elárulja, milyen fajta kapcsolatot kedvel, Ana igencsak meglepődik - magyarázta Dakota Johnson. - Azt hihetnénk, hogy egy hozzá hasonló tapasztalatlan lány mindezek hallatán világgá rohan, gondolván, hogy a lehető legzakkantabb emberrel hozta össze a balsors. De Ana nem így tesz. Megpróbálja megérteni, miről van szó.

Christian elhamarkodott következtetéseket von le Anával kapcsolatban, amikor a lány beteg szobatársnőjét helyettesítve meginterjúvolja a campus újságja számára. Ana egyáltalán nincs felkészülve sem az interjúra, sem a rejtélyes milliárdos által adott reakciókra.

- Ana kényelmetlenül és sután érzi magát - magyarázta Jamie Dornan, a férfi főhőst alakító színész. - A férfi mindig ura érzelmeinek, de a lány kizökkenti örökös nyugalmából. Vonzódik Anához, ám a másik sokkal mélyebben hat rá, mint korábban hasonló helyzetekben tapasztalta. A történet két olyan emberről szól, akik egymásba szerettek, de masszív akadályokkal találják szembe magukat, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy normális kapcsolatuk lehessen.

- A sztori magában rejti azt a fajta veszélyt, és ez az, ami igazán izgalmas a filmben, hogy az emberek thrillernek tartják - mondta Dakota Johnson. - Hiszen nem tudjuk, mi fog történni. Ana el tudja-e fogadni ezt a különös helyzetet? Képes lesz-e alkalmazkodni ehhez Christian kedvéért? Meg tud-e változni kellőképpen, és ennek ellenére szeretni a férfit? És Christian megteszi-e érte ugyanezt?

A szürke ötven árnyalata 2015. február 12-től a mozikban!

Ezt is szeretjük