18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szexmegvonás: a női fegyver, ami visszaüt

Miért ne büntess így?

Nem ért haza időben a kocsmázásból, ezért nincs szex? Megbánás helyett lehet, hogy visszavágóra számíthatsz.

A szexsztrájk nem új keletű dolog. Múltja egészen az ókori görögökig nyúlik vissza, ahol Arisztophanész elmesélése szerint Lüszisztraté kezdeményezett nőtársaival közösen tömeges szexmegvonást, tiltakozásul az állandó athéni-spártai harcok ellen. A komédia szerint hatásos volt a stratégia - akkor mégis miért állítjuk, hogy a való életben veszélyes ezzel a módszerrel élni? A következőkben megtudhatod.

Mi számít szexmegvonásnak?

Korántsem azt akarjuk mondani, hogy minden egyes alkalommal feküdj le a pároddal, amikor csak a legkisebb jelét is adja annak, hogy szeretné. Az, ha ő vágyna az együttlétre, de valami miatt annyira megharagudtál rá, hogy nem is kívánod, nem számít szexmegvonásnak.

Ebben az esetben a köztetek lévő feszültség miatt természetes, hogy háttérbe szorul számodra a nemiség, ami nem egy akaratlagos dolog. A legegyszerűbb megoldást pedig hasonló helyzetben az akár tányércsapkodós vita formájában zajló, de végül kompromisszumra jutó átbeszélés jelenti.

Szexsztrájkról akkor van szó, ha alapvetően te sem zárkóznál el egy kis hancúrozástól, de oktató vagy inkább kioktató jelleggel visszautasítod a párod. Persze ez azt is feltételezi, hogy adódik olyan helyzet, amelyben nemet mondhatsz, ezt pedig többnyire a férfiak számára igen bosszantóan erotikus eszközökkel lehet elérni, és éppen emiatt válik könnyen kétélűvé a fegyver. Hiszen joggal vetődik fel a pasiban, hogy ha egyszer mutogatod azt a vadiúj, dögös fehérneműdet, és felébreszted az alvó oroszlánt, miért nem engeded a folytatást? Hasonló helyzetben nem ér meglepődni, ha az a bizonyos oroszlán bűnbánat helyett üvöltésbe kezd.

Indokolt-e a büntetés?

Ami az alapokat illeti, mindenekelőtt a büntetés mértékét és magát a te szempontodból bűntettnek minősülő cselekedetet érdemes összehasonlítani. Végtére is a görög Arisztophanész szerint egy évek óta tartó polgárháború kellett ahhoz, hogy az asszonyok elszánják magukat a férfiak - és egyben önmaguk - megkínzására. Persze még így is csak mese az egész, ugyanakkor a tanulság megfontolandó: a görög történetíró már az egyenjogúság kora előtt is felismerte, hogy a nőiségben mekkora erő rejlik, amit egy kellőképpen ravasz asszony ki is tud használni.

Ha tetszik, a szex hatalom lehet a kezedben, azonban veszélyes fajta, ezért okosan kell vele bánni. Hiszen Lüszisztraté sem egykönnyen csikarta ki a győzelmet - először a görög urak jól dühbe jöttek, csak ezután könyörögtek -, vele összehasonlítva pedig talán te magad is hamar rájössz, hogy egy fél órás késés, vagy az egyszer elmulasztott mosogatás nem éppen az a vétek, amiért megéri kitessékelni a bugyidból és egyben a hálószobából is a pasit.

Kellemetlen következmények

Ahogy azt fentebb előrevetítettük, a szexmegvonás első, és legnagyobb veszélye, hogy a férfi részéről a lángra lobbantott, de kielégítetlen vágy ugyanolyan heves haragba csap át. Tehát hacsak nem épp az a célod, hogy egyébként magában őrlődő párodat végre nyílt vitára vedd rá, és már előre átgondoltad a felháborodás utáni lépéseket is, jobb, ha kerülöd ezt a drasztikus módszert.

Csendes probléma

Persze van, aki nem felháborodik, hanem csendben elfogadja a döntésedet. Ez a reakció is lehet veszélyes azonban, hiszen hosszútávon nem tesz jót a kapcsolatnak, ha a szexhez több negatív élmény társul, és párodban az fogalmazódik meg, hogy ha megbánt valamivel, akkor bizony rosszul jár, mert számíthat a szexstopra.

Így az engesztelés helyett könnyen lehet, hogy a nehezen kezelhető csakazértis állapotot veszi fel, és egy kimondatlanul, mélyen a lelketekben dúló vita veszi kezdetét. Ez pedig a legrosszabb esetben odáig vezethet, hogy a keletkező feszültség miatt már valóban nem kívánjátok egymást, netán, ha véget ér a sztrájk, orgazmusproblémák jelentkeznek - amit igazán kár lenne megkockáztatni.

Női hibák a szexben

Az együttlét során felfokozott állapotba kerülnek az érzékek, így azonban nemcsak az eltalált, de az elszúrt gesztusoknak is nagyobb a jelentőségük. Nézd meg videónkat, és tudd meg, mit kerülj az ágyban!

Ne kiálts farkast

Vitathatatlan, hogy a szexmegvonás látványos gesztus, ugyanakkor magaddal szúrsz ki, ha rendszeres konfliktuskezelő eszközként alkalmazod. Hiszen ebben az esetben nem hibáztathatod a párodat, ha később olyan helyzet áll elő, hogy valamilyen mélyebb, lelki okból - legyen az stressz vagy feszültség - valóban nem kívánod őt, de a korábbiak miatt csak hisztinek titulálja a helyzetet, és nem próbál a megoldásban segíteni. Nem állítjuk, hogy soha nem vethető be sikerrel, de gondold át alaposan, hogy mikor nyúlsz a veszélyes fegyverhez.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük