18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Szexfüggő a pasid? (18+)
4 jel, ami alapján eldöntheted
Tudd meg, mikor kell arra gyanakodnod, hogy valami nincs rendben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig csak azon jár az esze, és nem tudsz egy ágy mellett anélkül elmenni, hogy meg ne próbálna vízszintesbe helyezni a párod? Ha te szolidabb vérmérsékletű vagy, igen zavaró lehet ez a különbség, mégsem érdemes rögtön a pasi fejéhez vágnod, hogy szexfüggő.

Ez utóbbi ugyanis komoly dolog, ami sok esetben a párkapcsolat végét is jelenti. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, elengedhetetlen, hogy időben felismerd a gyanús jeleket, és támogasd partneredet abban, hogy szakszerű orvosi kezelésen vegyen részt.

Ha csak többször akarja, nem szexfüggő!

Amennyiben párod sűrűbben vágyna ágyba bújásra, mint te, nem szexfüggő, még akkor sem, ha ez a sűrűség meglepő is. A vágya mindenkinek másképp működik, és lehet olyan, akit emelkedett tesztoszteronszintje gyakoribb együttlétre sarkall, de érdemes azt is megjegyezni, hogy a férfiak esetében a dolog bizonyos százaléka csak dicsekvés.

Köztudott, hogy a pasik szeretik magukat kívánósabbnak mondani, mint amennyire valójában tüzesek, ha tehát párod csak feléd tanúsít élénk érdeklődést, de rá sem pillant a pornóoldalakra, nyugodt lehetsz. Sőt, büszke is, hiszen a legtöbb férfi azért alkalmanként áldozatául esik a kíváncsiságnak.

Extrém szex

A szexfüggők általában hajlanak az aktus során is a szélsőségekre. Ha partnered szívesen kipróbálná az anális szexet, az még nem feltétlenül baj, hiszen ezzel a legtöbb férfi hasonlóan van, amennyiben azonban olyan ötletekkel áll elő, melyek hallatán még a bevállalósabb pasik is elpirulnának, könnyen lehet, hogy valami nincs rendben. Ha párod a legszemérmetlenebb szexshopok rendszeres vásárlója, és egészen bizarr játékszerekkel szeretné fűszerezni együttléteteket, érdemes nyitva tartanod a szemed, mert könnyen lehet, hogy más jeleket is észlelhetsz.

Persze megeshet, hogy csak rendkívül nyitott, aki minden újdonságot szívesen kipróbál, az óvatosság azonban nem árt, különösen, ha emellett a hétköznapokban a lehető legszerényebb, konzervatív és megbízható úriember arcát mutatja.

Mitől alakul ki függőség?
Egyelőre nincs hivatalos magyarázat arra, hogy miért lesz valaki szexfüggő, de annyi bizonyos, hogy a betegek nagy többsége férfi, akiket kiskorukban valamilyen negatív szexuális élmény ért. Ugyanakkor a hosszas magány, a súlyos szerelmi csalódások következtében is kialakulhat a betegség.

Pornó rajtakapással

Nem minden szexfüggő tárulkozik fel azonban ennyire a párjának. Sokan még a hálószobába sem engednek be semmilyen merészebb kacatot, és a különös helyzetektől is elzárkóznak, próbálják ugyanis különválasztani a magánéletet a mániától. Ebben az esetben lehet, hogy teljesen véletlenül bukkansz rá a pornófilmekre és az újságokra, de önmagukban ezeknek a holmiknak a megléte még nem utal betegségre.

De, ha ezt hamarosan egy rajtakapás követi, az már gyanúsabb jel, és arra is érdemes felfigyelned, ha párod időnként ok nélkül agresszív, dühöng. Nem könnyű ugyanis titkolózni, ha pedig még a lebukás veszélye is fennáll, a szexfüggők gyakran feszültebbek, ingerültebbek lehetnek. Amennyiben pedig az első véletlen még többször megismétlődik, és kiderül, hogy titokban igen sűrűn elégíti ki magát a pasid pornóújságok vagy az internet társaságában, lehet, hogy ideje a megoldáson gondolkoznod. Ahol ugyanis egy-két gyanús rajtakapás történt, lehet, hogy Tiger Woods esetéhez hasonlóan még súlyosabb titkok is lappangnak a háttérben.

Megromlott kapcsolatok

Bár a szexfüggőség tárgya, vagyis az orgazmus az egyik legintenzívebb gyönyörteli élmény az emberek számára, a szenvedélybetegeknek idővel már nem ez a fontos. Ők kényszerből cselekszenek: még megalázó helyzetekben is képtelenek ellenállni a szexuális vágynak, utólag azonban mindezért szégyellik magukat. Ennek köszönhető, hogy emberi kapcsolataik hirtelen megromlanak, hiszen ahogy a betegség kezd elhatalmasodni rajtuk, mindennapjaikat is egyre inkább a kényszeres vágy irányítja.

Ha nem egyszerűen egy elcsípett pornónézésről van szó, hanem már a közös barátaitok is arra panaszkodnak, hogy partnered az utóbbi időben kerüli őket, netán durván bánik velük, és zárkózott lett, ideje gyanakodnod. Lehet, hogy te vagy az utolsó, akitől eltávolodik, de előbb-utóbb otthon is megtapasztalhatod az elhidegülést.

Míg eddig minden pillanatban a hálószobába próbált csalogatni, lehet, hogy ezután az érdeklődése irántad egyszerűen elszáll, és a mindennapok során is azt veszed észre, hogy titkolózik. Amennyiben rákérdezel a probléma okára, de csak kitérő választ ad, ugyanakkor a pornóoldalak url-je nem tűnik el a keresőből, joggal érzed úgy, hogy valami nincs rendben.

Mi lehet a megoldás?
A szexfüggőknek a többi szenvedélybetegségben szenvedőkhöz hasonlóan anonim klub nyújt megoldást. Itthon is működik az Anonim Szex- és Szerelemfüggők Társulata, ami az első lépésektől egészen a gyógyulásig próbál segíteni a betegeknek, de szexuálpszichológushoz, pszichiáterhez is lehet hasonló problémával fordulni.

Ha a tudtodra jut, hogy párod pornót néz, és ennél furcsább dolgokon is rendszeresen rajtakapod, az nőként nemcsak felháborító lehet, de minden bizonnyal az önérzetedet is mélyen érinti.

Nem csoda, ha nem szívesen beszélsz róla, azonban előfordulhat, hogy neked kell megtenned az első lépést, hogy a pasid orvoshoz forduljon. Nem azért teszi mindezt, mert te nem tudod kielégíteni, vagy, mert nem vagy elég csinos, nőies: a szexfüggőség olyan probléma, melyről te nem tehetsz.

Legfeljebb csak dönteni tudsz: segítesz a férfinak a kemény harcban a szenvedélybetegsége ellen, vagy új partner után nézel, aki mellett nem kell hasonlóan kínos jeleneteket átélned, és újra örömödet lelheted a szexben.

Ezt is szeretjük