18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

2 dolog, amitől kevesebb és unalmasabb lesz a szex - Az egyikre kevesen gondolnának

Gyakran ez a két tényező okozza a szexuális problémákat, sokan mégsem tulajdonítanak nekik elég nagy jelentőséget.

par agyban problema cover

Sok párkapcsolatban jelent problémát, hogy az együttlétek ritkulnak, unalmassá válnak. Ez gyakran komoly konfliktusokat szül a felek között, és hosszútávon eltávolodáshoz, szakításhoz vezethet.

Számos tényező játszhat közre a szex gyakoriságának csökkenésében és egyhangúvá válásában. Többek között az idegesség, a stressz, a szorongás, illetve az egyes betegségek és néhány gyógyszer is hozzájárul a vágy gyengüléséhez, de persze a párkapcsolati gondok is okozhatják a változásokat. A szakértők szerint utóbbi esetben két fő ok bújhat meg amögött, hogy unalmassá válnak a szeretkezések: az egyikre többen gondolnak, a másik viszont keveseknek jut eszébe.

Komoly gondok a szexuális zavarok mögött

Ari Tuckman pszichológus szerint gyakori jelenség, hogy a felek egyébként ugyanúgy izgalmasnak találják a szexet, és vágynak rá, mint azelőtt, csak a partnerrel való együttlét gondolata nem tüzeli fel őket eléggé. Ebben az esetben mélyebbre kell ásni a gondolatokban, érzésekben, mert van, hogy a problémának semmi köze a szexualitáshoz. 

Igen sokszor ugyanis a visszatartott düh, a kimondatlan gondok és a megoldatlan konfliktusok vezetnek a szenvedély elhalványulásához. Ha a felek kerülik a konfrontálódást, és nem megbeszélik, hanem elfojtják a haragot, a gondokat, az súlyos következményekkel járhat, és az eltávolodással együtt teljesen elveszi a kedvüket a szeretkezéstől is. Mivel mérgesek a párjukra, egyáltalán nem esik jól nekik intim közelségbe kerülni vele, és sajnos ez később nem enyhül, hanem még rosszabbá válik. Tehát egyáltalán nem igaz, hogy egy veszekedést a jó szex megoldana.

Ilyenkor érdemes időt szánni a komolyabb, mélyebb beszélgetésekre. Át kell gondolni, mi az, ami a nehézségeket okozhatja, milyen régi sérülések játszhatnak közre, és leülni, átbeszélni a gondokat. Ez segíthet megnyílni, feloldani a gátakat, és szorosabbá tenni a viszonyt, erősíteni az intimitást. Ezzel együtt pedig, ahogy a pár közelebb kerül egymáshoz, és enyhül a harag, a szexuális vágy is lassan visszatérhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Eltitkolt fantáziák a gondok hátterében

Bár kevesen gondolják, de a vágy csökkenésében és az unalom érzésében az eltitkolt szexuális fantáziák is közrejátszanak. Az együttlétek gyakran akaratlanul is ugyanúgy zajlanak, és, mivel a felek egyre jobban megismerik egymást, a kezdeti izgalom és az újdonság varázsa természetes módon alábbhagyhat. Ezért is fontos mindig valami újat csempészni a szeretkezésekbe, és őszintén, nyíltan mesélni a szexfantáziákról. Sokszor ugyanis a pár tagjai nem merik elmondani, mire vágynak igazán, így pedig az meg sem valósulhat. Mivel nem teljesülnek a fantáziáik, a szexet egy idő után unalmasnak vagy csalódásnak érezhetik, és az is előfordul, hogy ilyenkor a pornóval vigasztalódnak, ebben találják meg azt, ami a való életükből hiányzik.

Ezeket el kell mondani a másiknak, és őt is meg kell kérdezni a titkos vágyairól. A beszélgetés mellett jól bevált módszer az is, hogy szeretkezés közben kérdez rá az egyik fél arra, hogy mi az, ami a másikat beindítja, amit szívesen kipróbálna, vagy mi az, amivel még nagyobb örömöt szerezhetne neki. A szenvedély hevében sokkal könnyebb ezeket kimondani, majd megvalósítani is. És, ami még fontos: sosem szabad ilyenkor erősen érzékeltetni a meglepettséget, nemtetszést, mert ez azt eredményezheti, hogy még jobban bezárkózik a partner, és soha többet nem lesz képes beszélni a vágyairól. Persze, nem is kell mindenbe belemenni, amit a pár egyik tagja nem akar, de jó alternatívát ajánlani helyette.

Mitől lesz jobb a szex?

Egyszerű, hétköznapi dolgok is jobbá, élvezetesebbé tehetik az együttléteket. A következő apróságok intenzívebbé teszik az élményt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük