18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

2 dolog, amitől kevesebb és unalmasabb lesz a szex - Az egyikre kevesen gondolnának
Gyakran ez a két tényező okozza a szexuális problémákat, sokan mégsem tulajdonítanak nekik elég nagy jelentőséget.

par agyban problema cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok párkapcsolatban jelent problémát, hogy az együttlétek ritkulnak, unalmassá válnak. Ez gyakran komoly konfliktusokat szül a felek között, és hosszútávon eltávolodáshoz, szakításhoz vezethet.

Számos tényező játszhat közre a szex gyakoriságának csökkenésében és egyhangúvá válásában. Többek között az idegesség, a stressz, a szorongás, illetve az egyes betegségek és néhány gyógyszer is hozzájárul a vágy gyengüléséhez, de persze a párkapcsolati gondok is okozhatják a változásokat. A szakértők szerint utóbbi esetben két fő ok bújhat meg amögött, hogy unalmassá válnak a szeretkezések: az egyikre többen gondolnak, a másik viszont keveseknek jut eszébe.

Komoly gondok a szexuális zavarok mögött

Ari Tuckman pszichológus szerint gyakori jelenség, hogy a felek egyébként ugyanúgy izgalmasnak találják a szexet, és vágynak rá, mint azelőtt, csak a partnerrel való együttlét gondolata nem tüzeli fel őket eléggé. Ebben az esetben mélyebbre kell ásni a gondolatokban, érzésekben, mert van, hogy a problémának semmi köze a szexualitáshoz. 

Igen sokszor ugyanis a visszatartott düh, a kimondatlan gondok és a megoldatlan konfliktusok vezetnek a szenvedély elhalványulásához. Ha a felek kerülik a konfrontálódást, és nem megbeszélik, hanem elfojtják a haragot, a gondokat, az súlyos következményekkel járhat, és az eltávolodással együtt teljesen elveszi a kedvüket a szeretkezéstől is. Mivel mérgesek a párjukra, egyáltalán nem esik jól nekik intim közelségbe kerülni vele, és sajnos ez később nem enyhül, hanem még rosszabbá válik. Tehát egyáltalán nem igaz, hogy egy veszekedést a jó szex megoldana.

Ilyenkor érdemes időt szánni a komolyabb, mélyebb beszélgetésekre. Át kell gondolni, mi az, ami a nehézségeket okozhatja, milyen régi sérülések játszhatnak közre, és leülni, átbeszélni a gondokat. Ez segíthet megnyílni, feloldani a gátakat, és szorosabbá tenni a viszonyt, erősíteni az intimitást. Ezzel együtt pedig, ahogy a pár közelebb kerül egymáshoz, és enyhül a harag, a szexuális vágy is lassan visszatérhet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Eltitkolt fantáziák a gondok hátterében

Bár kevesen gondolják, de a vágy csökkenésében és az unalom érzésében az eltitkolt szexuális fantáziák is közrejátszanak. Az együttlétek gyakran akaratlanul is ugyanúgy zajlanak, és, mivel a felek egyre jobban megismerik egymást, a kezdeti izgalom és az újdonság varázsa természetes módon alábbhagyhat. Ezért is fontos mindig valami újat csempészni a szeretkezésekbe, és őszintén, nyíltan mesélni a szexfantáziákról. Sokszor ugyanis a pár tagjai nem merik elmondani, mire vágynak igazán, így pedig az meg sem valósulhat. Mivel nem teljesülnek a fantáziáik, a szexet egy idő után unalmasnak vagy csalódásnak érezhetik, és az is előfordul, hogy ilyenkor a pornóval vigasztalódnak, ebben találják meg azt, ami a való életükből hiányzik.

Ezeket el kell mondani a másiknak, és őt is meg kell kérdezni a titkos vágyairól. A beszélgetés mellett jól bevált módszer az is, hogy szeretkezés közben kérdez rá az egyik fél arra, hogy mi az, ami a másikat beindítja, amit szívesen kipróbálna, vagy mi az, amivel még nagyobb örömöt szerezhetne neki. A szenvedély hevében sokkal könnyebb ezeket kimondani, majd megvalósítani is. És, ami még fontos: sosem szabad ilyenkor erősen érzékeltetni a meglepettséget, nemtetszést, mert ez azt eredményezheti, hogy még jobban bezárkózik a partner, és soha többet nem lesz képes beszélni a vágyairól. Persze, nem is kell mindenbe belemenni, amit a pár egyik tagja nem akar, de jó alternatívát ajánlani helyette.

Mitől lesz jobb a szex?

Egyszerű, hétköznapi dolgok is jobbá, élvezetesebbé tehetik az együttléteket. A következő apróságok intenzívebbé teszik az élményt.

Ezt is szeretjük