10 ok, amiért nehezen találják meg az okos nők a szerelmet

Számos ok állhat a dolog hátterében. Következzenek a leggyakoribbak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sok ember azt hinné, az okos nők számára könnyen megy a párkeresés, valójában számos dolog van, ami megnehezíti azt számukra. A következőkben tíz olyan okot fejtünk ki, mely sajnos sok okos nő számára teszi bonyolulttá az ismerkedést.

1. Nem félnek saját maguktól

Az okos, intelligens nők pontosan tudják, hogy mit akarnak, éppen ezért nem hajlandóak kevesebbel beérni. Tisztában vannak vele, mennyire fontos az önmagukhoz való hűség, mert a saját szükségletek feláldozása a nem megfelelő személy kedvéért csak haragot eredményezhet hosszú távon.

2. Tudják, mit akarnak

Minden nőnek van egy úgynevezett mentális ellenőrzőlistája, azaz, hogy mit keresnek a másik félben. Határozott elképzeléseik vannak azt illetően, hogy milyen személlyel szeretnének vagy éppen nem szeretnének együtt lenni.

3. Nincs szükségük másik személyre

A modern világban a nőknek már nincs szükségük egy másik emberre ahhoz, hogy segítsen nekik. Sőt, gyakorta az, hogy előbb vagy utóbb mégis meg kell osztani a terüket mással, kifejezetten ijesztő lehet egy független nő számára, különösen, ha egy ideje egyedülálló.

4. Nem a társkeresés az első

Vannak olyan nők, akiknek nem a párkeresés áll az első helyen. A karrier, a barátság vagy a család éppolyan fontos lehet sokak számára, mint megtalálni a szerelmet.

5. Reális és tapasztalt szemlélet

Sokkal reálisabban szemlélik kapcsolataikat. Tudják, hogy az véget érhet, számolnak a lehetőségekkel. Mindemellett múltbéli kapcsolataikból is tanulnak, tapasztalataikat pedig hasznosítják is az új kapcsolatukban.

6. A vonzalom csak fél siker

Az okos nők nem dőlnek be a fizikai vonzalomnak, hiszen tudják, sokkal inkább a meghitt viszony befolyásolja, meddig tart egy kapcsolat, mint kizárólag a hormonok.

7. Nem lehet őket megfélemlíteni

Egy okos nő sohasem fél véleményt mondani, vagy a nemtetszését kifejezni csak azért, hogy a párja ne sértődjön meg, illetve ne hagyja el.

8. Megértik a változást

Ők nem színlelik azt, hogy partnereikkel mindig ugyanazok az emberek lesznek. Éppen ellenkezőleg: azt akarják, hogy mindketten fejlődjenek, és legyenek ambícióik a jövőre nézve.

9. Egyedül is boldogulnak

A randizás már nem egyfajta túlélési eszköz a mai okos nők számára, hanem egy olyan férfi keresése, akinek kellemes a társasága, akivel lehet beszélgetni, szórakozni. A randizás nem a boldogulásuk feltétele, mert egyedül is boldogulnak. Ők a szerelemért, a társra lelésért ismerkednek.

10. Tudják, hogy nem bízhatják a szívüket bárkire

Ez a legfőbb oka annak, hogy az intelligens nők nehezen találják meg a szerelmet, ugyanis szigorú mércéjük nem ad minden második férfinak zöld utat arra, hogy meghódítsa a szívüket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Forrás: www.lifehack.org/350012/10-reasons-its-hard-for-smart-women-to-find-love

Ezt is szeretjük