Hétköznapi apróságok, amikben tönkremegy a szerelem - Észre sem veszed őket
Olyasmik futtathatják zátonyra a szerelmet, amikről nem hinnéd.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szakítás, válás. Nem sok olyan szó van, ami ennyire ijesztően hangozna azok számára, akik kapcsolatban élnek vagy házasok. Hiszen, ha bekövetkezik a baj, akkor egy világ omlik össze, ami addig a boldogságot, az életet jelentette.

Sajnos azonban a dolog nem mindig kerülhető el. Jön egy végzetes hiba, kihűlnek az érzelmek, nem megy a közös élet - bármi lehet az ok, sajnos még olyasmik is, amiket az ember talán egy évvel a kapcsolat zátonyra futása előtt az ember megmosolyogna: "Mi emiatt elválnánk? Soha!"

Pedig van úgy, hogy a legpitiánerebb, apró-cseprő hétköznapi dolgok miatt megy tönkre egy korábban még kiegyensúlyozott párkapcsolat. Ilyen lehet a következő tíz dolog is. Olvasd el őket figyelmesen, és raktározd el emlékezetedben, hogy a te kapcsolatod valóban a sírig tarthasson.

Stressz

Persze, hogy nyilvánvaló: aki stresszes, ideges, az kötekedik, kevésbé toleráns, és akár a párján is kitöltheti haragját egy kiadós vita keretében. Szokjatok rá, hogy elmesélitek egymásnak a napotokat, és relaxáltok kicsit munka után.

Kommunikációhiány

Apropó, mesélni - beszélni kell, mindenről. Nem szabad, hogy a rohanó hétköznapok miatt a kommunikáció abban merüljön ki, mi legyen a vacsora és ki mikor ér haza. Beszéljetek a kapcsolatotokról, beleértve a problémákat is.

Technológia

Bár az internet remek találmány, megvan a hátránya is. A közösségi média kapcsolatromboló hatású lehet: egyrészt, mert az ember túl sok időt tölthet előtte, amit a párjára is szánhatna, másrészt teret adhat a hűtlenségnek és okot a féltékenységre.

Önzőség

Párban lenni persze nem azt jelenti, hogy megszűnik az ember önálló lenni, de az önzőséget el kell felejteni. A házasság az én és a te mellett nagyon fontos, hogy a mi-ről is szóljon: kompromisszumok, közös célok, egymás végighallgatása.

Család

A család, bár nagyszerű dolog, ha valakit körülvesznek a szerettei, veszélyt jelenthet a kapcsolatra. Meg kell szabni a határt, meddig merészkedhet például az anyós, és honnan magánügy az életetek. Nem jó, ha mások manipulálnak titeket, még ha szeretetből teszik is.

Megbocsátásra való képtelenség

Mindenki hibázhat, ezt be kell látnod, és párodnak is, hiszen emberek vagytok. Megbocsátani tudni kell. Tény, hogy van, amit egy kapcsolat már nem bír el - például a sorozatos megcsalás -, de az őszinte megbánást értékelni kell.

A múlt

Sajnos a múlt is megmérgezheti a jelent, amennyiben hatással van arra, például egy örökösen zaklató ex formájában, vagy az előző párra való féltékenység miatt, amit akár alaptalanul is érezhet valaki. Próbáljátok kizárni a múltat, most a jelent élitek!

Eltávolodás

Olyan nincs, hogy egy kapcsolatért ne kellene dolgozni. Ha szépen indul is, és nagy is a szerelem, napról napra tenni kell azért, hogy a tűz megmaradjon, hogy a szürke hétköznapok ne öljék ki a boldogságot a kapcsolatból. Emellett meg kell tudni újulni, hogy az ember újat mutathasson a párjának.

Őszintétlenség

Még a legkisebb dolgokban sem jó, ha az ember hazudik a párjának. A legjobb az egyenes beszéd, hiszen a hazugság semmit nem old meg, csak elfedi a valóságot. Inkább meg kell tanulni kimondani a dolgokat, jól kimondani azokat, és felnőttként viselni a következményeket.

Büszkeség

Igenis be kell tudni látni, hogy jó, én hibáztam, és ki kell tudni mondani, hogy bocsáss meg, és hajlandó lenni kezdeményezni egy békülést. A felhúzott orr semmire sem jó. Akinek fontos a kapcsolata, az jobb, ha elfelejti.

Ezt is szeretjük