5 jel, hogy a házasságod hosszú és boldog lesz
Nálatok mind megvan?
Vedd górcső alá a házasságod! Ezek nélkül sajnos akár el is válhattok néhány év után.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Habos menyasszonyi ruha, csinos kis virágcsokor, fess vőlegény, boldogságtól sugárzó menyasszony, szivárványt idéző vidám násznép - és megkondulnak a templomi harangok. Ezt a kis impresszionista festményre emlékeztető képet biztosan magad elé tudod képzelni, és bizonyára a te szívedet is kedves érzésekkel tölti el.

Talán nosztalgiából, talán, mert magad is egy gyönyörű esküvőről álmodsz, ám tudnod kell, hogy a happy end még korántsem az esküvő napja a párkapcsolatban, sőt. Az esküvő tulajdonképpen a belépő a házasságba, egy olyan férfi-nő viszonyba, ahol a pár, ahogyan a pap is mondja, jóban-rosszban ki kell, hogy tartson egymás mellett.

Sajnos nagyon sok házasság végződik válással, Magyarországon évente mintegy 25-30 ezer a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Hogy te és párod, vagy jövendőbelid ne gyarapítsátok ezt a számot, fontos, hogy a boldog és hosszantartó házasság alapvető feltételei nálatok is adottak legyenek. Ezek ugyanis a jelei, hogy a dolog sikeres lehet és működhet.

Tudni kell megbocsátani

Egy év alatt is, de tizen-huszonév alatt pláne előfordulhatnak konfliktusok. Hibázhat a nő, vagy a férfi, és ahhoz, hogy ezen sikerüljön túllépni, fontos, hogy a férj és a feleség képes legyen, és akarjon is megbocsátani a másiknak. Enélkül a problémák miatt ott maradó tüskék lassanként megölik a kapcsolatot.

Elfogadni egymást

Mindenki emberből van, ezt nagyon fontos megjegyezni, és azt is, hogy senki nem tökéletes. Nagyon fontos, hogy a férj és a feleség el tudják egymást fogadni az apró hibákkal, furcsa szokásokkal együtt. Ha ez nem megy, akkor az idegesítőnek érzett kis dolgok egy idő után kiölik a szerelmet, mivel folyamatos konfliktusforrást képeznek.

Nőnek és férfinak maradni

Óriási hiba, hogy sok házaspár a házasság megkötése után elhagyja magát. A nő nem ad annyira magára, a férfi elfelejt borotválkozni, pocakot növeszt, nem akar tetszeni. A hosszú és boldog házassághoz kell, hogy a férfi és a nő megmaradjon férfinek és nőnek, és erősítsék is egymásban a férfiasság és nőiesség érzését.

Tiszteletben tartani egymás véleményét

Nem jó, ha a nagy kérdésekben, vagy akár a kicsikben is sorozatosan az egyik ember dönt csupán. A férj és a feleség minden kettejüket és a családot érintő döntést közösen kell, hogy meghozzanak. Ha ez nincs meg, az egyik fél alárendelődik, ami feszültséget gerjeszt és elemészti a házasságot.

Kettesben lenni néha

Miután megszületnek a gyerekek, a férj és a feleség alig tudnak kettesben tölteni valamicske időt, hisz a szülőség 0-24-es elfoglaltságot jelent. Nem szabad azonban ebbe belenyugodni. Néha a gyereket rá kell bízni egy rokonra vagy barátra, és igenis kettesben tölteni egy kis időt. Ez alapfeltétel, hogy a boldogság fennmaradjon.

OLVASD EL EZT IS!

allasinterju
  • számmisztika
  • karrierhoroszkóp

Hányadikán mész állásinterjúra?

Ezt is szeretjük