„Amikor rájöttem, hogy boldogabb vagyok, ha nincs velem”: 15 történet az első jelekről, ami szakításhoz vezetett

Igaz történeteket osztottak meg emberek arról, hogy párkapcsolataikban mik voltak a szakítás első jelei.

GettyImages-1202463037
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szakításnak különböző előjelei lehetnek, amik felett egy ideig el lehet siklani vagy a szőnyeg alá söpörni. Jó esetben végül sikerül megbeszélni a problémát, rossz esetben pedig valóban elváláshoz vezetnek. 

Szakítás első jele

A BoredPanda oldalán megosztották a felhasználók, hogy nekik mi mutatta azt, hogy a párkapcsolatuk a végéhez ért. Ha arról is olvasnál, vajon érdemes-e jóban maradni az exeddel szakítás után, kattints ide.

- Legutóbbi kapcsolatom azzal ért véget, hogy az akkori párom azt mondta, hogy máshová kellene vinni a kutyámat. Van egy 12 éves shibám, aki már kiskutya kora óta nálam van. Ő az én fiam, és az exem tisztában volt azzal, hogy a kutyám a gyerekem. Akkor tudtam, hogy végeztünk. Van, aki megkapja amit akar, van, aki nem.

GettyImages-488488517
Fotó: Vincent Besnault / Getty Images Hungary

- Közel az 5 éves házassági évfordulónkhoz tudtam meg, hogy terhes vagyok. Amikor megkérdeztem, mit szeretne az évfordulónkra, azt mondta, hogy abortuszt. Amikor 3 héttel később elvetéltem, megünnepelte egy bulival. Az egészben az az irónia, hogy később azért szakítottunk, mert megcsalt, ráadásul teherbe ejtette a másik nőt, aki viszont nem volt hajlandó elvetetni, mert katolikus volt. Végül össze is házasodtak, én pedig már 6 éve boldog vagyok attól, hogy elváltam tőle.

- Amikor rájöttem, hogy boldogabb vagyok, amikor nincs velem.

- Egy nap rádöbbentem, hogy 5 évet töltöttem az életemből azzal, hogy segítsek neki abbahagyni az ivást, ő pedig 5 évet töltött azzal, hogy minél trükkösebb módszereket találjon arra, hogy eltitkolja, hogy ivott.

- Amikor azt követelte, hogy kérjem meg az egyik barátomat, hogy feküdjön le vele.

- Amikor már nem ő volt az első, akivel meg akartam osztani a napom jó és rossz történéseit.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Amikor rájöttem, hogy egyedül én tervezem a jövőnket, és ő csak rábólint bármire, amit kitaláltam. Nagyon magányos és kimerítő volt. Olyan élettársat szerettem volna, akivel együtt építjük a közös utunkat, és osztozik velem a terheken.

- Amikor már semmilyen viselkedése nem dühített fel, hanem egyszerűen nem érdekelt. Egyáltalán. Így könnyű volt szakítani vele.

- Amikor rájöttem, hogy nem szeretem azt a személyt, akivé váltam mellette a kapcsolatban.

- Amikor a legidősebb lányom megkérdezte, hogy miért utáljuk apával egymást. Addig nem hittem volna, hogy a problémáink kihatnak rá, de ekkor tudtam, hogy nem hagyhatom, hogy ilyen családban nőjön fel.

- Amikor az exem minden vita (ami egyre gyakoribbá vált) első 10 másodpercében kijelentette, hogy „talán nem tartozunk össze”.

- Amikor rájöttem, hogy sokkal jobban élvezem a személyes időmet, mint a vele való beszélgetést, lógást. Durva, de igaz.

GettyImages-514411921
Fotó: JGI/Jamie Grill / Getty Images Hungary

- Amikor nem sikerült megszereznem a jogosítványomat, és nagyon ideges voltam, de neki a reakciója az volt, hogy „haha, lúzer!”

- Egyre elfoglaltabb lettem, és ahogy telt az idő, rájöttem, hogy zavar, ha üzenetet kell küldenem neki, és az, hogy beszéljek vele. Feltűnt, hogy már nem akarom megerőltetni magam érte, és nem érdekel, amit mondani akar.

- Amikor rájöttem, hogy a kapcsolat hazugságokra épült, amiket azért mondott, hogy megkedveljem őt.

Olvass tovább: a terapeuta szerint igenis hasonlítsd az új partneredet az exedhez

Nem minden összehasonlítás káros, van olyan, ami segíthet dönteni bizonyos helyzetekben.

A terapeuta szerint igenis hasonlítsd az új partneredet az exedhez - Ezért érdemes

Nem minden összehasonlítás káros, van olyan, ami segíthet dönteni bizonyos helyzetekben.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük