7 kivételes eset, amikor az elrendezett házasság happy enddel végződött - VII. Henrik és Yorki Erzsébet is boldogan élt

Meglepő, de boldogan éltek, míg meg nem haltak!

7 kivételes eset, amikor az elrendezett házasság happy enddel végződött - VII. Henrik és Yorki Erzsébet is boldogan élt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A történelem során leginkább olyan házasságok köttettek, amik kevésbé a szerelem, sokkal inkább érdekek miatt születettek. Ezek a kapcsolatok sokszor boldogtalanok voltak, az uralkodók pedig gyakran szeretőt tartottak feleségük mellett.

Voltak azonban pár kivétel, amikor az elrendezett királyi házasság valóban jól sült el, és a párok szerelmesek lettek egymásba.

7 elrendezett, de boldog királyi házasság

VIII. Henrik nem a sikeres házasságairól volt híres, ezzel szemben apja, VII. Henrik sokkal szerencsésebb volt. A király 1486-ban vette feleségül Yorki Erzsébetet, hogy egyesítse a York és Lancaster házakat. Henrik aggódott, hogy Erzsébet igényt tart majd a trónra, ezért gondoskodott arról, hogy még a házasságkötés előtt királlyá koronázzák. Az ifjú pár sosem látta egymást a házasságkötés előtt. VII. Henrik aggodalmai szertefoszlottak, amint meglátta leendő menyasszonyát. A gyönyörűnek tartott Yorki Erzsébet és VII. Henrik egymásba szerettek. Válogatásunkban további hét házasságot mutatunk, amik meglepően jól végződtek!

Auschwitzban lett szerelmes a két fiatal - 6 hihetetlen és megható szerelmi történet

A legváratlanabb pillanatban találta el őket Cupido nyila.

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük