„Ha szeret valaki, az olyan, mintha pokrócba lenne bugyolálva a szíved.” Teszteld, mennyire ismered a romantikus filmeket

Felismered a romantikus klasszikusok ikonikus sorait?

Romantikusfilm-kvíz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Édesség, puha pokróc és egy romantikus film - azt hiszem, ezt a zseniális hármast senkinek nem kell bemutatni. Nagyjából mindenkinek megvan az all-time kedvenc filmje, amihez szívfájdalom vagy akár új szerelem esetén nyúl.  

Ezeket a klasszikusokat pedig újra- és újranézi, a párbeszédeket pedig kívülről fújja. Kvízünkben most tesztelheted, mennyire is vagy jártas a szerelmi történetek filmbeli adaptációiban.

Romantikus filmidézet-kvíz

A romantikus filmeket sokan nyálasnak és bugyutának találják, pedig akárhogy is, bizonyítottan nagy hatást gyakorolnak ránk. Bár ezek az alkotások természetesen nem akadémiai székfoglalók, a lelkünknek igenis jót tesznek, így nem kell szégyellni fogyasztásukat. Most ezekből a filmekből hoztunk pár ikonikus idézetet - kitalálod, melyik romkomban hangzott el?

„Ha szeret valaki, az olyan, mintha pokrócba lenne bugyolálva a szíved.” Teszteld, mennyire ismered a romantikus filmeket
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék
1. kérdés
Melyik filmben mondták? "Nagyon tetszel nekem úgy, ahogy vagy!"
Szerelmünk lapjai
Csillagainkban a hiba
Bridget Jones naplója
2. kérdés
"Szeretem, hogy miatta azt érzem, hogy minden lehetséges, vagy valami hasonlót, hogy érdemes élni." Melyik filmből idéztünk?
Több mint testőr
Szólíts a neveden
500 nap nyár
3. kérdés
„Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.” Melyik filmben hangzott el?
500 nap nyár
Időről időre
Csillagainkban a hiba
4. kérdés
"Te voltál az életem, de én csak egy fejezet vagyok a tiédben." Melyik filmből idéztünk?
Sztárom a párom
Szerelmünk lapjai
P.S. I Love You
5. kérdés
„A nyári kalandok többféle okból érnek véget, de mindent összevetve egy dolog közös bennük: hullócsillagok. Fenséges, megismételhetetlen pillanatok, az örökkévalóság felvillanása, mely egy perc alatt elillan.” Miből idéztünk?
500 nap nyár
Szerelmünk lapjai
P.S. I Love You
6. kérdés
"A te dolgod, hogyan éled az életedet, de ne feledd: egy testünk és csakis egy szívünk van, és mielőtt észbe kapnál, a szíved kifullad" Melyik filmből idéztünk?
Sztárom a párom
Szólíts a neveden
Több mint testőr
7. kérdés
"Mindannyian együtt utazunk az időben, életünk minden napján. A legtöbb, amit tehetünk, hogy mindent elkövetünk azért, hogy élvezzük ezt a rendkívüli utazást." Melyik filmben mondták?
Időről időre
Dirty Dancing
Bridget Jones naplója 2
8. kérdés
"Onnan tudjuk, hogy valami fontos nekünk, ha félünk, hogy elveszítjük." Melyik filmben hangzott el?
Csillagainkban a hiba
Több mint testőr
Szólíts a neveden

(Cover-fotó: Getty Images Hungary)

Melyik híres filmből idézünk? „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem”

Teszteld, kitalálod-e, melyik filmből származnak ezek a szerelmes idézetek!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük