Randizási kisokos az '50-es évekből - Ahogy Audrey Hepburn is csinálta
A randizás szabályai 100%-ban megváltoztak.

nagykep?cikkid=170382&kep=audreborito-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Audrey Hepburnre gondolunk, egyértelműen követel valami tiszteletet a személyisége a nőktől és a férfiaktól is. A híres színésznő egy teljesen más korban élt, ahol a nőket, főként a randizás időszakában, hatalmas tisztelet övezte.

Manapság ezt nehéz elképzelni, mert ma már az is természetes, ha egy nő hív el egy férfit randizni, vagy ő fizet a bárban. Akkoriban még más volt a viszony férfi és nő között. Lefordítva: a férfi tepert, a nő pedig hagyta. Így teljesen mások voltak a randizási alapszabályok is.

Egy nő soha nem kezdeményezett

A nő akkoriban, ha belül meg is őrült a vágytól, akkor sem kezdeményezett. Maximum felkeltette az érdeklődést, de semmiképpen nem lépett. Hagyta, hogy a férfi meghódíthassa őt. Akár még rá is tett egy lapáttal, hogy próbálkozzon csak jobban.

Mostanában erre már nincsenek szabályok. Ugyanúgy kezdeményezhet egy nő, mint egy férfi. És mivel nem feltétlenül csak a férfiaknak kell megtenni az első lépést, ma már nem nagyon harcolnak egy nő kegyeiért.

Nem randizott más vallású férfival

Nagyon fontos volt a vallási hovatartozás. Egy katolikus férfi katolikus nőt keresett magának. Manapság, amikor a másságot próbáljuk elfogadtatni mindenkivel, nagyon nehéz belegondolni abba, hogy volt olyan, amikor nem házasodhattál, ha éppen egy más vallású férfiba szerettél bele.

Fontos volt a házasság

A tévében egymást váltják a műsorok, ahol vadidegenek házasodnak össze, ami egyértelműen mutatja, a házasságnak nem tulajdonítanak akkora értéket, mint régen. Sokaknak csak egy papír, mások pedig a harmincas éveikben vagy még később mennek csak férjhez. Ma már, ahogy a gyermekvállalás, ez is kitolódott. Akkoriban ez nem így volt.

Egy nő akkor ment el egy férfival randizni, ha úgy érezte, azt is el tudja képzelni, hogy összeházasodjanak. A férfiak és a nők elsősorban nem randipartnert, hanem házastársat kerestek maguknak.

Egy nő fel akart nézni a férfira

Viccesen hangzik, de sokat számított, hogy egy nő magasabb és idősebb férfihoz menjen hozzá, mert így tudott felnézni rá. És ettől még jobban tudta tisztelni a férfit, akivel randizni ment.

Tabu volt a részletekről beszélni

A testi érintkezés minden formája tabunak számított. Nem beszéltek róla a nők, még egymás között se nagyon. És azért főleg vidéken és a kisebb városokban a házasság előtti szex szintén tabunak számított.

Persze nehéz ezt elképzelni egy olyan világban, ahol applikációk épülnek már arra, hogy minél gyorsabban párt találjanak az azonnali örömre vágyók.

Ezt is szeretjük